MENÜ

Christian Atsu'nun eşi ve teyzesi konuştu! "O yaşasın, ben öleyim"

Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'ı da derinden etkiledi. Hatayspor futbolcusu Christian Atsu henüz enkazdan çıkarılamadı. Atsu'nun eşi Claire Rupio ve 71 yaşındaki teyzesi Madam Comfort yürek yakan açıklamalarda bulundu. Comfort, “Benim hayatımı kaybetmem ve Atsu’nun yaşaması daha iyi olacak. Çünkü o bizim her şeyimiz. O bizim tek umudumuz” diye konuştu.

Christian Atsu'nun eşi  ve teyzesi konuştu! "O yaşasın, ben öleyim"

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay dahil toplam 10 ilde ciddi bir yıkıma neden oldu. Birçok insan enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan isimler arasında Süper Lig ekibi Hatayspor'un başarılı futbolcusu Christian Atsu da yer aldı. Atsu'nun eşi ve teyzesi de açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu’nun durumu Türkiye dışında da yakından takip ediliyor. Kasımpaşa maçında 90+7. dakikada attığı golle takımını galibiyete taşıyan ancak maç gecesinde yaşanan depreme Hatay’daki evinde yakalandığı düşünülen 31 yaşındaki oyuncuya aradan günler geçmesine karşın henüz ulaşılamadı.

Uluslararası birçok yayın organında Christian Atsu’nun durumuyla ilgili Haberler yer alırken, ülkesinde de tedirgin bir bekleyiş yaşanıyor. Gana’da bir televizyon kanalı, milli futbolcunun ailesinin yaşadığı yere giderek aile üyelerinin görüşlerine başvurdu, duygu durumlarını kamuoyunun huzuruna çıkardı. Accra bölgesindeki Ogbojo kasabasında yaşayan ailenin üzüntü içerisinde olduğu, Dan Kwaku Yeboah TGV’deki görüntülerde kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

 

Christian Atsunun eşi  ve teyzesi konuştu O yaşasın, ben öleyim

Futbolcunun rahmetli annesinin küçük kardeşi olduğu belirtilen ve kendisini Atsu’nun annesi olarak tanımlayan Madam Comfort isimli 71 yaşındaki kadın, “Benim hayatımı kaybetmem ve Atsu’nun yaşaması, benim için daha iyi olacak. Çünkü o bizim her şeyimiz. O bizim tek umudumuz. Haberi aldığımda uyuyamadım. Dua edip duruyoruz” diye konuştu.

Hataysporlu futbolcunun kızkardeşi Christiana Atsupiede, Crimecheckghana’ya verdiği röportajda Türkiye’den gelen haberle yıkıldıklarını aktardı. Bir ara bulunduğu haberleri yayılsa da sonrasında bunun doğru olmadığı ortaya çıkan Atsu için kardeşi, ‘Eğer onu gördüyseniz o zaman kardeşim nerede? Kimse kardeşimin nerede olduğunu bilmiyor. Uykusuz geceler geçiriyorum’ dedi.

Atsu’ya annelik yapan 71 yaşındaki Madam Comfort, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Depremde tamamen çöken Rönesans rezidansta tam 250 daire bulunuyordu. Christian Atsu'nun yanı sıra Atakaş Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

"Menajeri yeterli ekipmanın olmadığını söyledi"

Yeterli ekipmanın olmadığını vurgulayan Claire Rupio, "Menajeri, enkazın önünde. Enkazdan insanları çıkarmak için yeterli ekipman olmadığını söyledi" ifadelerini kullandı.

"Zaman daralıyor"

Sözlerine devam eden Rupio, "Hatayspor'a, Türk yetkililere, İngiliz hükümetine, ekipmanın sağlanması için başvurdum. Ekipmanlar olmadan derine inemiyorlar. Ve zaman daralıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Christian Atsunun eşi  ve teyzesi konuştu O yaşasın, ben öleyim

Taner Savut da enkazda

Depremin en çok vurduğu kulüplerin başında Hatayspor geldi. Süper Lig ekibinde birçok futbolcu, teknik ekip ve kulüp personeli enkaz altında kaldı. Kulüp, enkazdan kurtarılan isimlerin olduğunu fakat Christian Atsu ile birlikte Sportif Direktör Taner Savut'un da enkazda olduğunu açıkladı.

Hatayspor ligden çekildi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Hatayspor, ligden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu. TFF, kulüpten gelen yazıyı onayladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi" dedi.

Michael Essien: Hala hayatta olduğunu umuyorum

Dünyaca ünlü Ganalı eski futbolcu Michael Essien, Hatay'da enkaz altında kalan Christian Atsu'nun hayatta olduğunu umduğunu ve bunun için dua ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremler birçok ilde olduğu gibi Hatay'da da büyük yıkıma sebebiyet verdi. Hatayspor forması giyen Atsu da enkaz altında kalanlar arasındaydı. Hala kendisine ulaşılamayan Ganalı futbolcuyla ilgili Chelsea'de beraber top koşturduğu eski futbolcu Essien'den mesaj geldi.

Michael Essien, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Christian Atsu'nun hayatta olduğunu umuyor ve dua ediyorum. Kalbim, başta bu trajedinin kurbanlarının aileleri olmak üzere tüm Türkiye ve Suriye halklarıyla birlikte" dedi.

YORUM YAZ