MENÜ

Chelsea'yi almak isteyen Muhsin Bayrak kimdir? Muhsin Bayrak'ın serveti ne kadar, ne iş yapıyor? Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich önce yönetimi devretti, ardından kulübü satılığa çıkardı. Türk iş adamı Muhsin Bayrak da kulübü satın almaya talip olduğunu açıkladı, ''Londra’da Türk bayrağını dalgalandıracağız'' dedi. Bu gelişmenin ardından Chelsea'yi satın almak isteyen iş adamı Muhsin Bayrak'ın kariyeri ve serveti merak konusu oldu. Muhsin Bayrak kimdir? Muhsin Bayrak'ın serveti ne kadar, ne iş yapıyor? Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Chelsea'yi almak isteyen Muhsin Bayrak kimdir? Muhsin Bayrak'ın serveti ne kadar, ne iş yapıyor? Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli?

Ukrayna-Rusya savaşının ardından İngiltere'nin Rusya'ya uyguladığı ambargolar sonrası Roman Abramovich, 19 yıl önce aldığı Chelsea'yi satışa çıkardı. Rus milyarderin Avrupa futbolunda büyük yankı uyandıran kararı sonrası sürpriz bir gelişme meydana geldi. Bitlisli iş insanı Muhsin Bayrak (46) ise satışa çıkarılan kulübe talip oldu. Muğla'nın Bodrum ilçesinde gayrimenkul yatırımları yapan Bayrak, "Biz kimsenin taşeronu olmayız. Bugün resmi olarak bizim heyetimiz Chelsea yöneticileriyle Londra'da görüşmeye başladı. Müjdeyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Muhtemelen yarın ya da cuma günü tam anlamıyla çalışmalar başlayacak" dedi. Bu gelişmenin ardından Chelsea'yi satın almak isteyen iş adamı Muhsin Bayrak'ın kariyeri ve serveti merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Muhsin Bayrak kimdir? Muhsin Bayrak'ın serveti ne kadar, ne iş yapıyor? Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli?

Muhsin Bayrak AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Muhsin Bayrak'ın ailesi Türkiye sanayisinin önemli iş insanlarından. Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, yüksek nüfus oranıyla Türkiye'nin en geniş ailelerinden biri olan Bitlisli Mutki Aşireti’nin lideri. 90'lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Muhsin Bayrak, eğitimini burada tamamladı. İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Muhsin Bayrak, 1999 yılında kurduğu AB Grup Holding şirketiyle sektöre yenilik getirdi.

Chelseayi almak isteyen Muhsin Bayrak kimdir Muhsin Bayrakın serveti ne kadar, ne iş yapıyor Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli

Yurt dışında birçok şantiyesi bulunan Bayrak'ın, Türkiye'de yatırımları da hızla tamamlanıyor. Yunanistan’da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası’nı da inşaa eden Muhsin Bayrak, son olarak dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve’nin yanı sıra Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek olan AB Grup Holding Teknoloji Üssü ile Bodrum Türkbükü’nde 150 milyon dolarlık yatırıma imza attı.

Haberin Devamı

Muhsin Bayrak: Bu sevinci Türk halkına tattıracağız

Gündeme gelen 3,3 milyar sterlinlik bir teklifte bulunulmadığını söyleyen Bayrak, "Bahsedilen rakam yok, yani çok daha altında bir rakamdır. Kulübün değeri o değil. O şişirilmiş bir rakam. Bizim açımızdan öyle bir rakam teklif edilmedi. Birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Bunu Londra'da yapacağız ve bu sevinci Türk halkına tattıracağız. Alıcılar içerisinde en şanslı grup biziz. Ticaretimizi aksatacak bir durum yok, hesabımızı kitabımızı yaptık. Biz hazırız; karşı tarafa bıraktık. Oradan gelecek stratejiye göre, önlemimizi alıp pazarlığın içerisine dahil olacağız. Ekonomiye ve turizme çok büyük faydaları olacak" dedi.

Chelseayi almak isteyen Muhsin Bayrak kimdir Muhsin Bayrakın serveti ne kadar, ne iş yapıyor Muhsin Bayrak kaç yaşında ve nereli

'Abramovich ile eskiye dayalı bir dostluğumuz var'

Bayrak, "Türkiye'den de hem futbolcu hem de teknik adamlar kulüpte olacak. Abramovich ile bizim eskiye dayalı bir dostluğumuz var. Bizim ortak bir mimar hocamız var. Hoca üzerinden de görüşme yaptık. Biz sermayenin Türkiye'de kalmasından yanayız. Belki flört şeklinde bir alışveriş olabilir. Rus sermayesinin en güvenilir limanı Türkiye'dir. Biz de paranın ve sermayenin Türkiye'de kalması için elimizden geleni yapacağız. Muhsin Bayrak kimsenin taşeronluğunu yapmaz. 35 senedir gece gündüz çalışıyorum. Binlerce çalışan ordumuzla dünyanın her yerindeyiz. Biz kimsenin taşeronu olmayız. Biz Türk bayrağını kendi gücümüzle dalgalandırırız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Roman Abramovich, 140 milyon Sterlin'e almıştı

Rus milyarder Roman Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon Sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu. Rus milyarderin satış bedeli olarak ne kadar istedi ise henüz bilinmiyor.

Abramovich, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ