MENÜ

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi! 'Başka izahı olamaz, vasatın altında...'

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Sarı kırmızılılar sahadan Oliviera'nın golüyle 1-0 galip ayrıldı. Birçok tartışmalı pozisyon yaşanan karşılaşmayı spor yazarları sizler için değerlendirdi.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi! 'Başka izahı olamaz, vasatın altında...'

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçıyla Süper Lig'de 10. hafta heyecanı devam etti. İLk yarısı 0-0 berabere biten karşılaşmayı, ikinci yarıda Sergio Oliviera'nın attığı golle kazanan Galatasaray 1 maç fazlasıyla lider oldu.

Haberin Devamı

9 MAÇ ÜST ÜSTE KAZANDI
Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti ve puanını 28'e çıkardı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla ligde üst üste 9. galibiyetini elde etti. Sezona Kayserispor beraberliği ile başlayan Aslan, daha sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş ve Rizespor'u mağlup etmeyi başardı.

OLIVIERA İLK GOLÜNÜ ATTI
Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor ile mücadele etti. Sahadan 1-0 galip ayrılan sarı-kırmızılıların tek golünü Portekizli futbolcu Sergio Oliveira kaydetti. Mücadelenin 68. dakikasında sahneye çıkan Oliveira, ceza yayından yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 31 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon ligdeki ilk gol sevincini yaşadı. Başarılı futbolcunun UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 1 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

'NET GOL POZİSYONLARIMIZ ENGELLENDİ'
Maçın ardından basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bugün oynadığımız maç iç sahada hiç kaybetmemiş olan bir Rizespor'du. Bizim üst üste oynadığımız 2 zor maçın ardından konsantrasyon eksikliği olur diye düşünüyordum. Nitekim öyle de oldu. Oyunun devamında biraz daha üstüne koyarak gitmeye çalıştık. İlk yarı sonunda yaptığımız değişiklikler, ikinci yarıya başlangıcımız güzel oldu.

Yine ceza sahasına yaklaştığımız yerlerde hem hatalarımız hem de rakibimiz güçlü bir şekilde ortaya çıkması sonucunda bizim net gol pozisyonlarımızı engellediler. İkinci yarı attığımız golün ardından hem biz hem de rakibimiz iyi oynadı. Dediğim gibi bu maçı kazanmak çok önemliydi. 9 maç üst üste kazandık. Deplasmanın 5'inde gol yemedik. Bu da bizim için değerli. Rizespor iyi bir performans gösterdi. Onları da tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

'BUGÜN ÜZGÜNÜZ, OYUNCULARIMDAN MEMNNUNUM'
Maçın arından basın açıklamasında bulunan İlhan Palut, “Maçtan önce gerçekleşmesini öngördüğümüz birçok sekans gerçekleşti. Galatasaray biraz daha öndeydi. Burada sağlam bir karşılama ve ikili mücadele kazançları bize çok büyük alanlar, geçiş imkanları sağlayacaktı. Burada son pas tercihleri, zamanlamaları, şut, pas karaları ile bu alanları daha net kullanmamızı bir şekilde engellediler. İkinci yarıda benzer bir şekilde başladı. Aslında oyunun dakika dakika bizim tarafa döneceğini düşünürken şanssız bir gol yedik. Bu maç adına kırılma anıydı. Şaşkınlık süresinden sonra tekrar maça ortak olmak istedik. Riskler aldık. Bir şekilde maç 1-0 bitti. Bugün ben oyuncularımın oyun disiplininden, isteklerinden, arzularından memnunum. O kadar geniş alanlar yakaladık ki oynamaya çalıştık. Uzun topları gereksiz ileri attık. Acelecilik bazen bize erken top kayıpları yaşattı. Bugünkü mücadeleyi standart olarak almamız lazım. Bunun altında rakip kim olursa olsun mücadele etmemiz lazım. Rakip kim olursa olsun kaybetmez üzücü. Bugün üzgünüz ama yarından itibaren hazırlanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul temsilcisi Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u 1-0 yendiği maçı spor yazarları sizler için değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kazanma becerisi - ERMAN ÖZGÜR / FANATİK
Galatasaray, Rizespor'un mücadeleci, temaslı ve agresif oyununa karşı zorlandı ilk yarıda. Hücumda sürekli yer değiştiren Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Zaha bu temaslı oyunda kayboldular. Özellikle Galatasaray'ı yüksek tempoya zorlayan ve çabuk ataklarla geri koşturan Rizespor uygun fırsatlar yakalasa da final paslarını iyi kullanamayınca gol çıkaramadı ama Bayern maçı yorgunu Galatasaray'dan gol yemedi ve maçta ilk yarı itibarı ile planı tutan taraf İlhan Palut oldu. Okan Buruk ilk yarıdaki durgun oyuna Ziyech, Kaan A. ve Oliviera ile müdahale edip Abdülkerim'i de sola çekerek başladı. Oyun olarak bu hamlelerin çok fazla etkisi olmadı hatta Rizespor Shelvey'nin pas kalitesinin dikkat çektiği anlarda daha tehditkar bir görüntüdeydi. İcardi ve Minchev karşılıklı fırsatları kaçırdılar. Fakat düşük tempoya rağmen kalite Galatasaray'dan yanaydı, Kerem A. ve Icardi'nin hazırladığı pozisyon Oliviera'nın savunmaya çarparak gol olan şutu ile bitti.

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

Vites artınca keyif de arttı
Son bölümde Rizespor dönüş için vitesi arttırdı ve maç daha keyifli geçti. Kerem A. 77'de maçı koparma şansını neredeyse boş kaleye değerlendiremedi. Son bölümde ise Galatasaray tecrübesi konuştu. Yorulan Rizespor'a pozisyon vermeyip işi bitirdiler. Sonuç olarak Şampiyonlar Ligi yorgunluğuna rağmen Galatasaray zorlansa da kazanma becerisi yüksek takım olduğunu ispatlayarak maçı kazanmayı başardı.

Bitirememe sendromu - SERKAN AKCAN / FANATİK
Bayern Münih maçında harika bir ilk yarı planı uygulayan Okan Buruk’un Çaykur Rizespor deplasmanındaki başlangıç kadrosunda üç isim farklıydı ama oyun standardı kendi vasatının altındaydı. Mertens’i forvet arkasına alıp Kerem’i sol, Zaha’yı sağ kenara çeken Okan Buruk, Icardi’nin yalnızlığını hesaplayamadı. İlk yarıda sadece 4 kez topla buluşan Arjantinli golcü pozisyonları bitirme aşamasına getiremedi bile. Galatasaray adına Rize deplasmanının özeti de buydu, Zaha’dan Kerem’e kadar herkesin bitirme sorunu hortladı. Bayern maçında dinlenen Mertens’in fiziksel açıdan daha diri olması beklenirken Belçikalının düşük enerji seviyesi Icardi’nin oyun metrajını uzattı. Galatasaray için başlangıç planı sorunlu görünse de Kerem Aktürkoğlu ilk yarıda adeta atom karınca gibiydi. Galatasaray adına sahada her şeyi yapmak istiyordu.

Başka izahı olamaz
Ön alan baskısını başlatan, geri koşularda dekarları iştahlı atan, rakip kaleye topu taşıyan kısacası sahada bir çok şeyi doğru yapanların başındaydı. Ne var ki, Kerem hemen her maç benzer çalışkanlıkta oynuyor, pozisyon üretiyor ama basit pozisyonları atamadığında girdiği krizden çıkmakta zorlanıyor. 6 pas çizgisinden kaçırdığı golün başka bir izahı olmaz aksi halde. İkinci yarıda Oliviera, Ziyech, Kaan Ayhan oyuna girdikten sonra Abdülkerim sol beke, Kaan sol stopere, Ziyech ise forvet arkasına geçince Galatasaray’ın oyunundaki enerji açığı kapanır gibi oldu. Angelinho diğer takım arkadaşlarına kıyasla henüz sezonu açmış görünmüyor. İspanyol sol bek için ofansif bek tanımı yapılıyor olsa da Galatasaray’ın hücum setlerinde Abdülkerim’in sınırlı sürede ürettiği aksiyonların yanına bile yaklaşamıyor oluşu Angeliho için büyük bir problem.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

Langırt kalitesi! - OĞUZ DİZER / FANATİK
Karşılıklı gitgellerle heyecan veren bir oyun. Langırt gibi bir şey yani! Kalite, estetik, pas isabeti, hakem yönetimi mi? Boşver akıyor işte oyun öyle ya da böyle takır tukur kendi halinde. Bir ara Mithat dümdüz zeminde düştü. Sağlam kabahati Torreira’da buldu. Bir de başını semaya kaldırıp ‘Rabbim nelere kâdirsin‘ deseydi bari! İşte bu pozisyondan sonra düşürülenle, kendi yere yığılan birbirine karıştı. Sağlam’ın kararları sarpa sardı. Galatasaray kenarlarını kullanmakta problemliydi. Zaha solda olur, sağda olmaz. Yani? Ya solda ya da hiç. Kanadı kullanamayan, Zaha hep içeri doğru kat etmeye uğraştı. E tabii oyun gövdeye sıkışınca, İcardi de stoperler içinde sıkıştı. Rizespor savunması da parke taşı gibi sımsıkı, bütünlüğünü bozmadan kaldı. Mertens de zerre zorlamadı.

Umduğu sonuca varamadılar
Peki, Angelino ne yaptı? Ben anlamadım da, galiba Buruk dahi anlamadı. Kerem D. ise çok top kaptırdı. Çizgi oyuncusu, çizgisini şaşırır, Mertens bekleneni veremez, Kerem D. ise neredeyse her pozisyonda bağlı kalırsa, ne olacak? Erken değişiklik yapılacak. Okan Buruk da beklemedi ve ikinci 45’e Kaan Ayhan, Olivieira, Ziyech değişikliği ile başladı. Başladı da değişiklikler sanki Rizespor’a yaradı! Bir baskı, bir baskı aman da aman! İşte bu baskı aralığında Abdülkerim topu taşıdı, Oliveira’ya pas ve şutunda Emirhan dokununca başarılı kalecisini ters köşede ve çaresiz bıraktı: 0-1. Oliveira’nın tek golüyle; hızlı, çabuk, langırt kalitesindeki oyunda Galatasaray kazandı. Rizespor da elinden geleni yapmaya çalıştı ama kulüp başkanlarının, umduğu sonuca varamadı!

Kazanmayı bildiler - METİN KARABAŞ / FANATİK
Rizespor maçıyla lige dönen Galatasaray, bu zorlu deplasmana beklenen on biri ile çıktı. Sakatlığı bulunan Icardi bu mücadelede de takımını yalnız bırakmadı.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

Tempo var skor yok
Maç tempolu başlarken Rizespor ön bölgede pres yaparak, rakibini kendi yarı alanında tutmaya çalıştı. Ev sahibi takım ilk 10 dakikalık bölümde etkili ataklar geliştirse de Galatasaray savunmada hata yapmadı. Sarı-Kırmızılılar bu bölümün ardından daha fazla topla oynadı. 14’te Kerem Aktürkoğlu ceza sahası dışından vurdu, Gökhan son anda köşeden çıkarttı. İlk 45 dakika boyunca oldukça temaslı bir oyunu tercih eden Rizespor, güçlü rakibine alan bırakmak istemezken, bunda da başarılı oldu. Karşılaşmada zaman zaman tempo yükselse de iki takım da skoru değiştiremedi ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Oliveira kilidi açtı
Okan Buruk ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Galatasaray bu değişikliklerle orta alanda daha dirençli bir oyun ortaya koyarken, topa da daha fazla sahip oldu. 68’de Oliveira ceza sahası dışında vurdu, savunmaya da çarpan top ağlara gitti: 0-1. Rizespor kalesinde gördüğü bu golden sonra risk almaya başladı. Ev sahibi bu anlarda da gole yaklaştı. 77’de Galatasaray etkili geldi. Tete ve devamında Kerem net bir fırsattan yararlanamadı. Galatasaray beklendiği gibi zorlu geçen maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı. İkinci yarının hemen başında yaptığı değişikliklerle takımın direncini artıran Okan Buruk, alınan 3 puanda büyük pay sahibi oldu.

Şapkadan tavşan çıkardı - Yakup Çınar / FANATİK

21 Ekim Beşiktaş galibiyeti
24 Ekim Bayern Munih maçı
28 Ekim Çaykur Rizespor deplasmanı

1 hafta içinde 3 kritik maça çıkan Galatasaray ikisi kazanarak Bayern maçının ilk 70 dakikası muhteşem performans ortaya koymuştu.

Hem de Davinson Sanches dışında yeni transferlerden neredeyse hiç verim alamazken...

Çaykur Rizespor Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı cesur oynamaya kalkmış 5'lik olmuştu. İlhan Palut bu kez daha haddini bilerek ve rakibi kendi sahasında bekleyerek sahaya çıktı.

Okan Buruk ise son haftalarda 11'e giremeyen Mertens, Kerem Demirbay ve Angelino'yla maça başladı. İlk yarı bu oyuncuların fiziksel üstünlüğünden yararlanmak istedi.

Rizespor'un temaslı ve rakibi oynatmama üzerine kurulu oyunu tıkır tıkır işlerken Galatasaray 3. bölgede tercih hataları yapmaya devam etti. Icardi Bayern maçına oranla daha az topla buluştu. İlk yarıda bu oyun sonunda gol sesi çıkmadı...

İkinci yarı Mertens, Kerem Demirbay ve Angelino çıkarken Oliveira, Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech oyuna dahil oldu. 45-70 arası maç gitgelli bir maça dönüştü. Tete'nin de oyuna girmesiyle topun kontrolü daha fazla Galatasaray'a geçti.

Sergio Oliveira şapkadan tavşan çıkardı ve ceza sahası dışından attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Rizespor sahasında ilk yenilgisini alırken Galatasaray üst üste 9. galibiyetini aldı. Bu kadar yoğun ve zorlu fikstürde Icardi'nin sakat sakat oynadığı, yeni transferlerin daha işin içine giremediği haftalarda alınan her puan çok çok değerli...

 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bizim net gol pozisyonlarımızı engellediler

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını spor yazarları değerlendirdi Başka izahı olamaz, vasatın altında...

YORUM YAZ