MENÜ

Bu sezon Premier Lig bambaşka! Liderlik 15 kez el değiştirdi

İngiltere Premier Lig'de 33 hafta geride kalırken, zirve 6 takım arasında 15 kez el değiştirdi. Şampiyonluğu hangi takımın kazanacağı ise şimdiden büyük merak konusu oldu.

Bu sezon Premier Lig bambaşka! Liderlik 15 kez el değiştirdi

İngiltere Premier Lig’de 33. hafta maçları sonrası Manchester City, 73 puanla zirvede yer alıyor. Premier Lig’de bu sezon 33 haftada 15 kez liderlik koltuğu el değiştirmesiyle birlikte rekabet üst seviyelere taşındı. Newcastle United, Brighton & Hove Albion ve Tottenham 1’er kez liderliğe yükselirken, Manchester City, Arsenal ve Liverpool ise 4’er kez zirveye çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

LİVERPOOL, LİGDE İÇ SAHADA 28 MAÇ SONRA MAĞLUP

Jürgen Klopp'un öğrencileri şampiyonluk yolunda büyük yara alırken ayrıca iç sahada 28 maç sonra mağlup oldu. Liverpool, ligde iç sahada son olarak geçen sezonun 12'nci haftasında Leeds United'a 2-1 mağlup olmuştu. Bu karşılaşmanın ardından iç sahada 28 maç bileği bükülmeyen Liverpool, Crystal Palace mağlubiyetiyle hem iç sahadaki yenilmez serisini kaybetti hem de şampiyonluk yarışında beklenmedik bir puan kaybı yaşadı.

Bu sezon Premier Lig bambaşka Liderlik 15 kez el değiştirdi

ASTON VİLLA MAĞLUBİYETİ ARSENAL'İ LİDERLİKTEN ETTİ

33'üncü haftaya lider giren Arsenal de kritik haftada puan kaybı yaşadı. Sahasında Aston Villa'yı konuk eden Arsenal rakibine 2-0 mağlup olarak liderliği Manchester City'e kaptırdı.

Haberin Devamı

YENİ LİDER MANCHESTER CİTY

Arsenal ve Liverpool'un kayıp yaşadığı haftayı iyi değerlendiren Manchester City, Premier Lig'in yeni lideri oldu. Sahasında düşme hattındaki Luton Town'ı konuk eden Guardiola ve öğrencileri sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrılarak rakiplerinden liderliği devraldı.

Bu sezon Premier Lig bambaşka Liderlik 15 kez el değiştirdi

KAĞIT ÜSTÜNDE EN ZOR FİKSTÜR ARSENAL'İN

Ligde ilk 3 sırayı paylaşan Manchester City, Arsenal ve Liverpool'un 6'şar maçı kalırken, kağıt üstünde Arsenal'in fikstürü rakiplerine göre daha zorlu. Arteta ve öğrencileri kalan 6 haftanın 3'ünde Chelsea, Tottenham Hotspur ve Manchester United gibi zorlu takımlarla karşı karşıya gelecek. Manchester City ise Brighton'a konuk olacağı maçın ardından sırasıyla Nottingham Forest, Wolverhampton, Fulham, Tottenham ve West Ham United ile karşılaşacak.

Sezon sonunda takımdan ayrılacağı açıklanan, Avrupa Ligi'nde de iç sahada Atalanta'ya 3-0 mağlup olan Liverpool; Fulham, Everton, West Ham United, Aston Villa, Tottenham ile karşı karşıya geldikten sonra iç sahada oynayacağı Wolverhampton maçı ile sezonu tamamlayacak.

Bu sezon Premier Lig bambaşka Liderlik 15 kez el değiştirdi

GOL KRALLIĞI YARIŞI DA KIZIŞTI

Premier Lig’de bu sezon zirve yarışındaki heyecanın yanında bireysel performanslar da dikkat çekmeye devam ediyor. Gol krallığı yarışında rekabet sürerken, 20 golle zirvede Manchester City'nin yıldız oyuncusu Erling Haaland bulunuyor. Haaland’ı attığı 19 golle Aston Villa'dan Ollie Watkins takip ederken, Liverpool'dan Mohamed Salah, Newcastle United'tan Alexander Isak ve Bournemouth'tan Dominic Solanke ise 17’şer golle listenin devamında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu sezon Premier Lig bambaşka Liderlik 15 kez el değiştirdi

YORUM YAZ