MENÜ

Bruno Alves kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruno Alves hangi takımlarda oynadı? Bruno Alves'in maaşı ne kadar?

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Bruno Alves kariyerine şuan da Parma'da devam etmektedir. Hem Milli Takım'da hem de profesyonel kulüpler bazında ilk 11’in vazgeçilmez oyuncularından bir tanesidir. Bruno Alves’in Süper Lig kariyeri 2013 yılında başlamıştır. Portekizli stoper, 2010 yılında 18 Milyon Euro’luk değeri ile kariyerindeki en değerli döneme ulaşmıştı. Bruno Alves kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruno Alves hangi takımlarda oynadı? Bruno Alves'in maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Bruno Alves kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruno Alves hangi takımlarda oynadı? Bruno Alves'in maaşı ne kadar?

Bruno Alves savunma alanında futbol oynamış olan bir futbolcudur. Bruno Alves aynı zamanda ligimizi de tanıyan süper ligde uzun yıllar forma giyme şansı bulmuştur. Bruno Alves kariyerine şuan da İtalya liginde devam etmektedir. Hem milli takımda hem de profesyonel kulüpler bazında ilk 11’in vazgeçilmez oyuncularından bir tanesidir. Bruno Alves’in süper lig kariyeri 2013 yılında başlamıştır. Bruno Alves şuan ki güncel piyasa değeri 800 bin Euro olan bir futbolcudur. 2010 yılında 18 Milyon Euro’luk değeri ile kariyerinde ki en değerli döneme ulaşmıştı. Bruno Alves 1.89 metre boya sahip olan bir futbolcudur. Stoper mevkisinde forma giyen Bruno Alves sağ ayağını etkili kullanan oyunculardandır. Aynı zamanda stoperde birebir de etkili ve hava toplarına hakim bir defans oyuncusudur. Bruno Alves’in tam adı Bruno Eduardo Refuge Alves’dir. Şuan da oynadığı kulüpte 2021 yılına kadar sözleşmesi devam etmektedir. Ülkemizden bedelsiz bir şekilde transfer olmuş oyunculardan bir tanesidir. Kariyerinin büyük bir bölümünü Portekiz liginde geçirmiştir. Süper ligde oynadığı dönemde şampiyonluk yaşamıştır.

Haberin Devamı

Bruno Alves kimdir, nereli?

Bruno Alves Portekiz’in Povoa de Varzim şehrinde dünyaya gelmiştir. Brezilya asıllı bir Portekizli oyuncudur. Hem Portekiz hem de Brezilya vatandaşlığı bulunmaktadır.

Bruno Alves kaç yaşında?

Bruno Alves 1981 doğumlu olup 40 yaşındadır.

Türkiye’ye Hangi Takımdan Geldi?

Türkiye’ye Rusya liginde mücadele eden takımlardan olan Zenit kulübünden gelmiştir.

2021’de Hangi Takımda Oynuyor?

2021 yılı itibari ile kariyerini İtalya’da sürdürmektedir. İtalya’nın Parma takımında forma giymektedir.

Bruno Alves'in maaşı ne kadar?

Parma takımından yıllık 400 bin Euro kazanmaktadır.

Bruno Alves kimdir?

Bruno Alves Portekiz’de dünyaya gelmiştir. Varzim şehrinde doğan Bruno Alves burada 1992 yılında henüz 11 yaşında iken Varzim FC altyapısına başladı. Varzim FC altyapısında 2 sene futbol hayatını sürdüren Bruno Alves aynı zamanda Varzim ile UEFA gençlik liginde de forma giymiş oldu. Varzim FC takımının U15, U17 ve son olarak ise U19 takımlarında forma giyme şansı buldu. 1999 yılında ise ilk profesyonel karşılaşmasına çıkmış oldu. 1999 yılında Porto ile sözleşme imzalayan Bruno Alves böylece profesyonel kariyerine başladı. İlk olarak Porto B takımı ile 2 yıl forma giydi ve 2001 yılında Porto B takımından a takımına yükseldi.

Haberin Devamı

Porto takımı ile tam 9 sene aktif futbol hayatını sürdürdü. Portekiz liginde dalya diyen futbolculardan bir tanesi oldu. Porto ile sözleşmesi devam ederken tam 3 takımda ise kiralık olarak forma giymiştir. 2001 yılında Porto ile futbol kariyerine devam derken 2002 – 2003 sezonu için yine Portekiz takımlarından olan Farense takımı ile kiralık olarak forma giymiştir. Daha sonra buradan dönünce Vitoria Guimares takımında 1 sezon kiralık olarak forma giymiştir. Son olarak ise 6 aylık bir Atina macerası başlamıştır. Yunanistan ekiplerinden olan Atina ile kiralık olarak forma giymiş 27 maçta sahne almıştır.

Bruno Alves 2010 – 2013 sezonunda Rusya ligi Porto takımına 22 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında satılmıştır. Porto kulübü ile yalnızca 3 sene forma giymiştir. Daha sonra 2013 yılında süper lig kariyeri başlamıştır. Süper ligde 2013 yılında Fenerbahçe forması giymeye başlamıştır. Fenerbahçe spor kulübü Bruno Alves’in transferi için Rus ekibi Zenit’e 5.5 Milyon Euro’luk bonservis bedeli ödemiştir. Fenerbahçe ile oynadığı sezonda hem Türkiye kupası sevinci hem de şampiyonluk sevinci yaşamıştır. 2016 yılında Fenerbahçe ile sözleşmesi bitikten sonra bedelsiz bir İtalya takımlarından Cagliari takımına transfer olmuştur. Cagliari takımı ile 1 sezon forma giyen Bruno Alves İskoçya liginden olan Rangers FC takımı ile aktif futbol hayatını sürdürmüştür.

Haberin Devamı

2018 yılında Rangers FC takımından ayrıldıktan sonra Parma kulübü ile sözleşme imzalamıştır. 2018 yılından beridir Parma FC kulübünde forma giymeye devam etmektedir. Parma’da 22 numaralı formayı giymektedir.

Bruno Alves’in Milli Takım geçmişi

Bruno Alves 2002 – 2004 yılları arasında ilk kez milli takıma çağrılmıştır. Portekiz U21 takımı ile maçlara çıkmış ve 2004 yılında ise Portekiz B milli takımı ile 1 maçta sahne almıştır. 2007 yılında Portekiz a takımında forma giymiş ve 96 maçta forma giymiştir.

YORUM YAZ