MENÜ

Böyle olur Ankaragücü sevdası

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) operatör olarak görev yapan Ragıp Ayyıldız, bir vagonun içini ve dışını, gönül verdiği Ankaragücü Kulübü'nün renkleriyle boyadı.

Böyle olur Ankaragücü sevdası

TCDD’de yol bakım bölümünde operatör görevlisi olan Ankaragücü taraftarı Ragıp Ayyıldız (50), takımına olan sevdasını bir tren vagonuna yansıttı.

TCDD’nin yol bakım treninde kendisinin kaldığı vagonun dışını sarı-lacivertli renklere boyayan Ayyıldız, içini de takımının bayrakları, atkıları, futbolcuların posterleriyle süsledi. Ayyıldız, perdelerine kadar her yeri sarı-lacivert renklerle süslü olan vagonuna da "Ankaragücü Vagonu" adını verdi.

Ayyıldız, AA muhabirine, 22 yıldır TCDD’de operatör olarak çalıştığını, çocukluğundan beri de sarı-lacivertli takıma gönülden bağlı olduğunu söyledi. İşi gereği bakım ve onarım için sürekli trenle Ankara dışına gittiklerini ifade eden Ayyıldız, günlerinin büyük bir bölümünün konakladığı vagonda geçtiğini kaydetti.

Ayyıldız, kış sezonunda işlerinin fazla yoğun olmadığını, bu nedenle bakım-onarım treninin de TCDD Yol Atölyesi’nde bekletildiğini ifade ederek, "Yaklaşık bir ay önce, tren merkezde beklerken aklıma kendi kaldığım vagonu sarı-lacivertli renklerle süslemek geldi" dedi.

Vagonun önce dışını sarı-lacivertli renklere boyadığını belirten Ayyıldız, içini de aynı-renklerle boyadıktan sonra formalar, atkılar, posterlerle süslediğini ifade etti.

Ayyıldız, içi-dışı sarı-lacivert olan vagonda zaman geçirmekten büyük zevk aldığını anlatarak, şunları söyledi:
"Hayattaki en büyük sevdam Ankaragücü... İyi gününde, kötü gününde her zaman yanında olmaktan gurur duyduğum takımım için böyle bir şey yapmak beni daha da mutlu etti. Trenle bakım ve onarım için çeşitli kentlere gidiyoruz. Her gittiğimiz yerde vagonum büyük ilgi görüyor. İnsanlar içini gezmek istiyorlar. Ben de onları büyük bir mutlulukla vagonumda ağırlıyor, gururla anlatıyorum. Vagonu gezen de büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Artık gittiğimiz yerlerde ’Ragıp usta geldi’ yerine ’Ankaragücülü geldi’ diyorlar."

Haberin Devamı

Vagonda "kardeşe" de yer var

Ragıp Ayyıldız’ın Ankaragücü Vagonunda asılı olan "BursAnkara" yazılı atkılar da dikkati çekiyor.
Ankaragücü ve Bursaspor taraftarları arasında tüm Türkiye’nin imrenerek yakından takip ettiği kardeşlik bağları olduğunu kaydeden Ayyıldız, bu kardeşliğin sonsuza kadar sürmesini istediğini belirtti.
Ayyıldız, kendisinin de bu kardeşliğe destek olmak amacıyla vagonunda "BursAnkara" yazılı atkılara yer verdiğini anlattı.

Sümer ve Kutlu’dan vagona ziyaret

Bu arada, Ankaragücü Kulübü Başkanı İlyas Ertan Sümer, teknik direktör Hakan Kutlu ve yardımcısı Gökmen Barış, TCDD Yol Atölyesi’ndeki vagonu ziyaret etti. Sümer, Kutlu ve Barış, Ragıp Ayyıldız tarafından vagonda gezdirildikten sonra bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Teknik direktör Hakan Kutlu, vagonu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Taraftarlık böyle bir şey. Böyle bir günde, böyle bir vagonla karşılaşmak beni oldukça duygulandırdı. Böyle bir taraftara sahip olduğumuz için de çok mutluyum. Ragıp beyi kutluyorum" dedi.

AA

YORUM YAZ