MENÜ

Beto kimdir, nereli, kaç yaşında? Beto hangi takımlarda oynadı? Beto'nun maaşı ne kadar?

Kariyeri süresince muhteşem kurtarışları ile dünya çapında tanınan ve beğenilen kaleciler arasında girmeyi başaran Beto, tam adı ile Antonio Alberto Bastos Pimparel, Portekiz'in başkenti ve en büyük şehri olan Lizbon'da dünyaya gelmiştir. 2017 yılında Göztepe'ye imza atan Beto, İzmir ekibinin en fazla forma giyen yabancı kalecisidir. Beto kimdir, nereli, kaç yaşında? Beto hangi takımlarda oynadı? Beto'nun maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Beto kimdir, nereli, kaç yaşında? Beto hangi takımlarda oynadı? Beto'nun maaşı ne kadar?

Futbol takımlarında kimi zaman oyunu tek başlarına bile sırtlayabilen sessiz kahramanlar şüphesiz file bekçileri bir diğer bilinen adları ile kaleciler. Gol ve penaltı kurtarışları ile özellikle devleşebilen bu yetenekli oyuncular takım kadrolarında çok önemli bir yere haiz. Takım arkadaşlarının da en büyük yardımcısı olan kaleciler, transfer dönemlerinde göz hapsinde olan oyuncular. Başarılı ve çok yönlü özellikleri ile tecrübeli kaleciler büyük futbol takımlarının takibi altındalar. Bu kaleciler arasında Beto öne çıkanlar arasında. Penaltı canavarı olan yıldız, kalede efsaneleşen profesyonel bir isim.

Haberin Devamı

Beto kimdir, nereli?

Ünlü file bekçisi Beto'ya dair yaşından futbol kariyerine, maaşından nereli olduğuna kadar geniş bir çerçevede pek çok husus merak ediliyor ve heyecanla araştırılıyor. Kariyeri süresince muhteşem kurtarışları ile dünya çapında tanınan ve beğenilen kaleciler arasında girmeyi başaran Beto, tam adı ile Antonio Alberto Bastos Pimparel, Portekiz'in başkenti ve en büyük şehri olan Lizbon'da dünyaya gelmiştir.

Beto kaç yaşında?

Dünya liglerinde özellikle kupa maçlarında sergilediği üstün performans ile Beto milyonların dikkatini çeken profesyonel bir kaleci. Zirveye giden futbol serüveninde pek çok zorlu müsabakada tüm gücü ve yeteneği ile deneyimini en iyi şekilde sergileyen Beto'nun yaşı birçok amatör ya da profesyonel sporcular ve futbol tutkunları tarafından merak ediliyor. Yıldız kaleci, 1 Mayıs 1982 tarihinde doğmuştur. 2020 yılı itibari ile 38 yaşını bitirmiştir.

Haberin Devamı

Ünlü kaleci Beto, 1997 yılında Sporting takımının alt yapısına girmiştir. Sporting Sub, Sporting U17, Sporting U19, Sporting B kadrolarında yer almıştır. 2001 yılında ise profesyonel futbol yaşamına adım atmış olup 2001-2004 Sporting CP takımının kadrosuna dahil olmuştur. 1 Temmuz 2002 yılında Casa Pia takımına kiralık oyuncu olarak geçiş yapmıştır. 30 Haziran 2003 yılında ise kiralık olarak verildiği Casa Pia takımından tekrar Sporting CP spor kulübüne geri dönmüştür. 2004-2005 sezonunda Chaves spor kulübünde görev almıştır.

Penaltıların süper kurtarıcısı Beto, 2005-2006 sezonunda Marco takımının forması ile maçlara çıkmıştır. Futbol kariyerinde daha sonra sırası ile Leixoes, FC Porto, CFR Cluj, Braga, Sevilla gibi dünyada tanınan başarılı ve köklü futbol kulüplerinde top oynamış ve taraftarların büyük bir beğeni ve sempatisini kazanmıştır.

Beto'nun ülkemizde Süper Lig'de hangi takım ya da takımlarda kalecilik yaptığı da araştırılan ve yanıtı öğrenilmek istenen sorular arasında göze çarpıyor. Yıldız kaleci Beto, 2017-2018 sezonunda Süper Lig'in önemli ekiplerinden Göztepe'ye geçmiştir. Portekizli milli kaleci Beto, üç sezon süresince Göztepe kulübünün formasını giymiş ve etkileyici bir performans sergilemiştir.

Haberin Devamı

Türkiye'ye hangi takımdan geldi?

Süper Lig'in başarılı ekiplerinden Göztepe'nin başarılı kalecisi Beto, kurtardığı birçok penaltı ile bütün ligde adını duyurmuştur. Ayrıca Beto, Göztepe takımının en fazla forma giyen yabancı kalecisidir. Profesyonel kaleci, iki sezon boyunca Göztepe'ye kaptanlık yapmıştır. Performansı ile etkileyen ve amatör tüm kalecilere örnek teşkil eden futbolcunun Türkiye'ye hangi takımdan geldiği de merak konusu olmaktadır. Beto, kariyerinden önemli bir paya sahip ve altyapısında futbola adım attığı Sporting CP spor kulübünden sarı-kırmızılı kulübe transfer olmuştur.

2021'de Hangi Takımda Oynuyor?

Ülkemizde ve dünyada çok sevilen kaleci Beto'nun 2021 yılında hangi takımda oynadığı sporseverler tarafından araştırılıyor. Yıldız kalecinin güncel kulübü Leixoes SC. Bu takıma katılma tarihi ise 21 Eylül 2020. Leixoes ile imzaladığı sözleşmenin bitiş tarihi ise 30 Haziran 2022 yılı.

Haberin Devamı

Beto'nun maaşı ne kadar?

Beto transferleri ile futbol gündeminde ve manşetlerde yer alan kaleciler arasında bulunuyor. 2017-2018 futbol sezonunda Göztepe takımında forma giyen yıldız isim için Göztepe spor kulübünün Sporting CP kulübüne 1 milyon Euro ödediği biliniyor. Leixoes takımı ise 500 bin Euro, Beto'nun transferi için ödemiştir.

Milli Takım kariyeri

Başarılı kaleci Beto, Portekiz Milli Takımı'nda kaleci olarak büyük başarılara imza atmış ve Milli Takım formasını gurur ve başarı ile taşımıştır. 2003 yılında Portekiz U-21 Milli Takımı'nda 3, 2009 yılında ise Portekiz Milli Takımı'nda toplam 16 maça çıkmıştır.

1.83 boyundaki Beto, kaleci mevkiinde oynamaktadır. Göztepe takımında 3 yılda yaklaşık olarak 100 kez maça çıkan Beto, penaltılar başta olmak üzere zor ve bazen imkansız top kurtarışları ile tanınan bir kalecidir.

YORUM YAZ