MENÜ

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un planı tuttu! 3 isim kadroya alınmadı...

Beşiktaş'ta Fernando Santos, savunma ağırlıklı oyun planı ile eleştirilse de Kara Kartal, Tüpraş Stadyumu'nda Konyaspor'u devirmeyi başardı. Portekizli hoca, tepkilerin hedefinde olsa da 2-0'lık sonuçla istediğini alırken 3 yıldızını bir sakatlık veya ceza durumu olmamasına rağmen kadroya almadı.

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un planı tuttu! 3 isim kadroya alınmadı...

Trendyol Süper Lig’de dün akşam Beşiktaş, Tüpraş Stadı’nda Konyaspor engelini 2-0 ile aştı. Karşılaşma öncesinde, “Kazanmak istiyoruz. Beklentimiz iyi oyun ve maçı kazanmak. Çok iyi hazırlandık. Konyaspor kötü durumda olmasına rağmen çalışan ve rekabetçi bir takım ama gerekeni yapmak zorundayız. Gerekeni yapacağız ve kazanacağız” ifadelerini kullanan Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos’un planı tuttu. Tecrübeli hoca, savunma futbolu sebebiyle eleştirilse de 3 puanın gelmesi, her şeyi değiştirdi.

Haberin Devamı

TAM KADRO VURGUSU

Takımın ilk defa neredeyse tam kadro olduğunu söyleyen Santos, “İlk defa tüm takım birlikte gibiyiz ama sakat oyuncularımız da var. Rekabetçi bir takım oluşturmak için herkesin takımda olması önemli. Herkesten katkı bekliyorum. Bu yüzden takımın hemen hemen hepsinin bir arada olması bizim için önemli” ifadelerini kullandı. 90 dakika sonunda gelen 2-0’lık Beşiktaş galibiyeti, deneyimli hocayı sevindirdi.

Beşiktaşta Fernando Santosun planı tuttu 3 isim kadroya alınmadı...

MUCI 10'A GEÇTİ

Siyah-Beyazlılar’ın ara transfer döneminde Legia Varşova’dan kadrosuna kattığı Ernest Muci, Kayserispor mücadelesinde sağ kanatta görev yapmıştı. Mücadeleye ilk 11’de başlamasına rağmen bu hatta fazla etkin olamayan Arnavut 10 numara, dünkü Konyaspor müsabakasıyla yerine döndü. Muci, 10 numarada forma giydi ve rakip kaleyi adeta şut bombardımanına tuttu. Birçok pozisyonda gole çok yaklaşan Muci, skor üretemese de mücadelesiyle alkış topladı.

Haberin Devamı

CENK TOSUN'UN ŞANSI KONYASPOR'A TUTUYOR

Beşiktaş’ın yeni transferi Ernest Muçi, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı:

Çok mutluyum ilk iç saha maçımda 3 puan kazandığımız için. Taraftarı daha önceden biliyordum, iç sahada ne kadar desteklediklerini biliyordum. Galibiyeti elde etmek son derece önemliydi.

NECİP UYSAL FORMAYI KAPTIRMADI

Kara Kartal’ın tecrübeli kaptanı Necip Uysal, dün akşam Konyaspor karşılaşmasında savunma hattında ilk 11’de başladı. 90 dakika boyunca ortaya koyduğu başarılı futbolla alkış toplayan Necip, 90 dakika sonunda tribünlerden alkış aldı.

Beşiktaşta Fernando Santosun planı tuttu 3 isim kadroya alınmadı...

MUSRATI 11'DE BAŞLADI

Beşiktaş’ın bir diğer yeni transferi Al Musrati de dün akşamki Konyaspor maçına ilk 11’de başladı. Ön libero hattında Gedson Fernandes’le beraber forma giyen Libyalı futbolcu, takımının savunma hattının önünde görevini en iyi şekilde yaptı.

Beşiktaşta Fernando Santosun planı tuttu 3 isim kadroya alınmadı...

ABOUBAKAR ISLIKLARLA DÖNDÜ

Aralık 2023 tarihinde oynanan Fenerbahçe maçı sonrası yönetim kararıyla kadro dışı bırakılan Aboubakar, Konyaspor maçında takıma döndü. 10 maçlık aranın ardından maç kadrosuna alınan Aboubakar, mücadeleye yedek kulübesinde başladı. 32 yaşındaki santrfor, kadro dışı bırakılması, Afrika Uluslar Kupası’nda olması ve sakatlığı nedeniyle Siyah-Beyazlılar’ın tüm kulvarlarda yaptığı son 13 maçta forma giyememişti. 72 gün sonra takıma katılan Aboubakar, 80. dakikada oyuna girdi. Kamerunlu oyuncu, maça dahil olurken tribünler tarafından ıslıklandı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fernando Santosun planı tuttu 3 isim kadroya alınmadı...

3 İSİM KADROYA ALINMADI

Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Fernando Santos’un kadro tercihleri dikkat çekti. Portekizli hoca, yeni transferler Enrest Muçi ve Musrati’yi 11’e koyarken Joe Worral kulübede yer aldı. Santos, herhangi bir sakatlıkları veya cezaları bulunmayan Ante Rebic, Tayyip Talha Sanuç ve Umut Meraş’ı ise maç kadrosuna dahil etmedi.

Beşiktaşta Fernando Santosun planı tuttu 3 isim kadroya alınmadı...

YORUM YAZ