MENÜ

Benfica'da yaşananlar sonrası Orkun Kökçü için dev kulüp devrede!

Roger Schmidt yönetimindeki Benfica'da yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren ve ardından takımının oynadığı son maçta kadroda yer almayan Orkun Kökçü için dev bir kulübün yaz aylarında devreye girebileceği iddia edildi.

Benfica'da yaşananlar sonrası Orkun Kökçü için dev kulüp devrede!

Benfica'da Orkun Kökçü ve Roger Schmidt arasındaki gerilim sürüyor. Milli oyuncumuzun hayal kırıklığını dile getirdiği açıklamalar sonrası Alman teknik adam, yeni bir açıklama paylaştı ve sonrasında Orkun Kökçü, takımının son maçında kadroda yer alamadı.

Haberin Devamı

Hollanda basınından De Telegraaf'a konuşan Orkun Kökçü, "Buraya geldiğimden beri beni özel hissettiren biri olmadı. Buna teknik direktör Roger Schmidt de dahil. Ben masaya vuran ya da taleplerde bulunan biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım. Teknik direktör beni savunmaya yakın oynatıyor, bana her türlü görevi veriyor ama benim niteliklerimden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Ben ileriyi düşünen biriyim, ileriye attığım paslarla tanınırım. İstatistiklerim bunu ispatlıyor. Benfica için daha fazlasını verebilirim. Belki de hayal kırıklığım bundan kaynaklıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Benficada yaşananlar sonrası Orkun Kökçü için dev kulüp devrede

MAÇ KADROSUNDA YER ALMADI

Orkun Kökçü'nün röportajı sonrası Roger Schmidt'den ilk hamle Casa Pia maçı öncesi geldi. Milli yıldız, Benfica'nın deplasmanda oynadığı mücadelenin kadrosunda kendine yer bulamadı.

Haberin Devamı

SCHMIDT'DEN CEVAP

Orkun Kökçü'nün verdiği röportaja çok şaşırdığını belirten Schmidt, millî maç arasının ardından Orkun Kökçü ile konuşacağını söyledi. Orkun'un kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu ve onu tekrardan takıma dahil etmek için çaba sarf edeceklerini belirten Schmidt, "Böyle bir röportaj verdiğinizde takımda olamazsınız, çok önemli bir maçta kadroda yer almanız mümkün değil. Sözlerini okudum, kendisiyle konuşma fırsatım olmadı. Milli maç arasından sonra onunla konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Benficada yaşananlar sonrası Orkun Kökçü için dev kulüp devrede

Orkun'un verdiği röportajın yıldız futbolcuya yakışmadığını vurgulayan 57 yaşındaki teknik adam, "Dün ve bugün tamamen bu maça odaklanmıştık çünkü en önemli şey bu. Yaptığı şey iyi değildi, bu çok açık, herkes biliyor. Bu röportaj Orkun'a yakışmıyor. Bu yüzden bu kadar şaşırtıcı. Çünkü kendisi çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insan. Bir anda bu röportajı neden verdi, bilmiyorum. Zaten Benfica'da çok maç oynadı, iyi oynadı, gol attı, çok asist yaptı. Aslında her şey yolundaydı, o yüzden bilmiyorum" diye konuştu.

ORKUN KÖKÇÜ: SONUÇLARI KABUL EDİYORUM

Orkun Kökçü, hocasının açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Instagram'dan hikâye göndererek mesaj veren yıldız futbolcu şu notu düştü: "İlk olarak söylemek istediğim şey, teknik direktöre ve kulüpteki insanlara saygımın büyük olduğudur. Futbolda detaylar önemlidir. Ancak her şey yolunda giderse kupalar kazanabiliriz. Bu aynı zamanda birbirimizi eleştirmek anlamına da gelir. Son aylarda vizyonumu kulüp içinde de kesinlikle tartıştım. Kulübün doğuracağı sonuçları kabul ediyorum ve artık millî takımımla yola çıkacağım. Benfica için her şeyimi vermek üzere iki hafta sonra geri döneceğim. Gerçek Orkun'un tek isteği kazanmaktır!"

Haberin Devamı

Benficada yaşananlar sonrası Orkun Kökçü için dev kulüp devrede

BENFICA KARİYERİ SONA EREBİLİR

Feyenoord'un kaptanı olarak takımın başarısında büyük pay sahibi Orkun Kökçü ile geçtiğimiz yaz Arsenal, Liverpool ve Manchester United gibi önemli Premier Lig ekiplerinin ilgilendiği belirtiliyordu. Milli oyuncu, kariyerinin gelişimi adına Benfica tercihini yapmış olsa da bu kararından pişmanlık duyabileceği belirtiliyor. Nitekim Orkun Kökçü'nün açıklamaları bu sinyali verir nitelikteydi. Konuya ilişkin Ziggo Sport'a konuşan Hollandalı efsane Ronald de Boer da Orkun Kökçü'nün Benfica'daki macerasının kısa süre içerisinde sonlandığını düşündüğünü aktardı.

Haberin Devamı

ESKİ GÖZDE DEVREDE

FootballTransfers, Orkun Kökçü ile uzun süre ilgilenen ekiplerden Manchester United'ın yaz aylarında yeniden devreye girebileceğini belirtti. Erik ten Hag'ın Hollanda'dan bu yana kariyerine yakından tanıklık ettiği Orkun Kökçü'yü orta saha transferinde öncelik haline getirebileceği aktarılmakta. Nitekim milli oyuncunun, Old Trafford'daki yeniden yapılanma planının önemli bir parçası olabileceği ifade ediliyor. Benfica kariyerinin sona ermesi, Manchester United için önemli bir fırsat doğurabilir.

YORUM YAZ