MENÜ

Belarus'un kralı

1973 yılında kurulan Bate Borisov, ülkesinde son 7 sezon üst üste şampiyon olarak, çok büyük bir başarıya imza attı. Bir dönem Barcelona'da top koşturan Hleb'in de forma giydiği Sarı-Mavili ekibin en etkili silahı ise Rodionov

Belarus'un kralı

Fenerbahçe’nin bugünkü rakibi Bate Borisov, ülkesinde fırtına gibi esiyor. 1907 doğumlu Fenerbahçe’ye göre çok genç olan ve 1973 yılında kurulan Sarı-Mavili ekip, bu kısa süreye önemli başarılar sığdırdı. Belarus Ligi’ni 9 kez şampiyon olarak kapatan Bate Borisov’un, bunların 7’sini son 7 sezonda üst üste elde etmesi dikkat çekiciydi. Borisov ayrıca Belarus Kupası’nı 2, Süper Kupa’yı da 2 kez müzesine götürdü.

Kadrosunda bir dönem Arsenal ve Barcelona formalarını da giymiş olan Alexandr Hleb’i bulunduran Belarus ekibinin en etkili silahı ise Rodionov. Sadece deplasmanlarda değil, evinde de kontrollü bir oyunu tercih eden Bate Borisov, süratli kontrataklarla tehlike yaratıyor. Bu sistemde de Rodionov’un rolü çok büyük. Sarı-Mavili ekibin en zayıf yanı ise savunması. Öyle ki, 6 maçta kalelerinde 15 gol görürken, gol yemeden tamamladıkları karşılaşma olmadı. Lig maçlarını 5 bin kişi kapasiteli şehir stadında oynayan Bate Borisov, UEFA izin vermediği için Avrupa mücaledelerine 40 bin kişilik Dinamo Stadı’nda çıkıyor. Ancak bu stat bakımda olduğu için bugünkü karşılaşma Grodno kentindeki Neman Stadı’nda oynanacak.

Bayern Münih ve Lille’i arka arkaya yendi


Şampiyonlar Ligi elemelerini 3 galibiyet, 3 beraberlikle geçip, gruplara kalan Bate Borisov, buraya da çok iyi bir başlangıç yapmıştı. F Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Fransız Lille’i 3-1 mağlup ederek, tüm dikkatleri üzerine çeken Belarus ekibi, ardından bir büyük sürprize daha imza atmış ve evinde Bayern Münih’i aynı skorla devirmişti. Bu iki galibiyet, tüm gözleri Bate’nin üzerine çevirmiş ancak Belarus temsilcisi, daha sonra oynadığı 4 karşılaşmayı da kaybedince, grubu 3. olarak tamamlayıp, Avrupa Ligi’ne kalmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ