MENÜ

Beckham: En iyileri getireceğiz

Eski İngiliz futbolcu David Beckham, satın alma opsiyonuna sahip olduğu Amerika Birleşik Devletleri 1. Futbol Ligi'nde (MLS) oynaması planlanan Miami kentindeki yeni kulübe en iyi oyuncuları getirmeyi amaçladığını söyledi.

Beckham: En iyileri getireceğiz

Miami kentinde basın toplantısı düzenleyen Beckham, küresel ölçekte tanınacak yeni bir kulüp oluşturmayı planladıklarını, takımın maçlarını oynayacağı stadyumun, kuruluş tarihinin ve isminin henüz belli olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

"Öyle bir kulüp oluşturacağız ki milyonlarca taraftarı olacak" diyen Beckham, takımın tüm dünyada tanınacak bir marka haline geleceğini öne sürdü.
Futbol oynadığı dönemlerden tanıştığı birçok yıldız oyuncunun kendisiyle irtibata geçtiğini ve kurulacak takıma katılmak istediğini kendisine ilettiğini belirten Beckham, "Bir takıma yıldız oyuncuları transfer edince neler olabileceğinin farkındayım ve takımımıza en iyi futbolcuları getirmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

"Devlet desteğine ihtiyacımız yok"

Eski yıldız oyuncu, Miami’deki yetkililerle yeni stadyum inşası konusunda görüşmelerin devam ettiğini kaydederek, "Devlet desteğine ihtiyacımız yok. Stadyumun finansmanını kendimiz halledeceğiz ve bu konu üzerinde çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yeni bir kulüp yaratarak onu başarılı ve tanınmış bir hale getirmenin çok zorlu bir süreç olduğunu ve birçok farklı zorlukla mücadele etmek zorunda kaldıklarının altını çizen Beckham, "Doğru yatırımcılarla çalışıyoruz. Sadece zengin değil, futbol tutkusuna sahip insanlarla" dedi.

Eski İngiliz futbolcu, Manchester United’ın eski efsanevi teknik direktörü Alex Ferguson’un takımın başına geçeceği iddiası için, "O harika bir menajer ve bana çocukluğumun hayalindeki takımında oynama şans verdi. Yine de onu aldığı emeklilik kararından vazgeçirmek istemiyoruz çünkü şimdiki hayatından memnun olduğunu sanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

MLS’de şu an 19 takım bulunurken, bu sayının 2020’ye kadar 24’e çıkacağı öngörülüyor. Miami kentinde kurulacak yeni takımın da ligin genişletilmesi çalışmaları kapsamında bu 24 takım arasında yer alması bekleniyor.

AA

YORUM YAZ