MENÜ

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiye'nin boşluğunu dolduruyor!

Avrupa ekiplerini peşine takan Youssouf Ndayishimiye, Nice'e transfer oldu. Medipol Başakşehir de Burundili yıldızın yerini dolduracağı ismi Süper Lig'den buldu... İşte o yıldız...

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiye'nin boşluğunu dolduruyor!

Ocak 2020'de devre arası transfer döneminin son gününde 45 bin Euro bonservis ve asgari ücret maaşa geldiği Yeni Malatyaspor'da yıldızını parlatan, Şubat 2021'de imza attığı Başakşehir'de kalitesini ispatlayan Youssouf Ndayishimiye, her geçen gün adından söz ettirmeye devam etti. 2017 yılında Galatasaray'ın kapısından dönen, stoperde oynamasına rağmen Başakşehir'in en skorer ismi olmayı başararak transferin gözdesi olan Burundili'nin yeni rotası Fransa oldu.

Haberin Devamı

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin boşluğunu dolduruyor



Transfer resmen açıklanmıştı
Turuncu Lacivertliler, uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Fransız ekibi ile bonservis konusunda anlaşma sağlamış ve transferi duyurmuştu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Turuncu-lacivertli formamız altında iki sezon boyunca özveri ve başarıyla oynayan Youssouf Ndayishimiye, Fransa'nın OGC Nice kulübüne transfer olmuştur. Başkanımız Göksel Gümüşdağ, Burundili futbolcumuza Fransa'da başarı temennilerinde bulundu. Youssouf'a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin boşluğunu dolduruyor



16 milyon Euro...
Bu sezon Süper Lig'de 17 maçta 4 gol atan, Konferans Ligi Elemeleleri'nde 6 maçta 1 golle oynayan Ndayishimiye, Konferans Ligi Grupları'nda da 6 maçta 2 gol attı, 1 de gol pası verdi. Nice, uzun süredir kadrosuna katmak istediği 24 yaşındaki oyuncunun transferinde mutlu sona ulaşırken bonuslarla birlikte Başakşehir'in kasasına 16 milyon Euro girecek. Burundili, bu transfer sonrası kulüp tarihinin en pahalı oyuncusu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin boşluğunu dolduruyor



Stambouli sıcak bakıyor
İstanbul ekibi, Ndayishimiye'nin boşluğunu doldurmak adına çalışmalara devam ederken listeye tanıdık bir isim girdi: Benjamin Stambouli... Sezon sonunda Adana Demirspor'la sözleşmesi sona erecek olan Fransız futbolcu için Başakşehir'in devrede olduğu öğrenildi. 32 yaşındaki oyuncuyu devre arasında kadrosuna katmak isteyen Turuncu-Lacivertliler cüzi bir miktar karşılığında Mavi Şimşekler'le anlaşmayı hedefliyor. Stambouli'nin de İstanbul'da yaşayacak olması nedeniyle transfere sıcak baktığı öğrenildi. Bu konuda Başakşehir'in de bu kozu kullanarak transferi kısa sürede bitirmeyi amaçlıyor.

Başakşehir, Youssouf Ndayishimiyenin boşluğunu dolduruyor



22.5 milyon Euro ödendi
Daha önce kariyerinde Montpellier, Tottenham, PSG ve Schalke gibi takımlarda görev yapan yıldız oyuncu için toplamda 22.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Adana Demirspor, Stambouli'yi 2021 yılında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı. Deneyimli ön libero Mavi Şimşekler'de 54 maça çıktı ve 2 gol, 8 asistle oynadı. 

YORUM YAZ