MENÜ

Barcelona'da oynamak isteyen 'Yeni Messi' hakkında Xavi'den açıklama!

Avrupa devlerinin transfer yarışına girdiği 'Yeni Messi' daha önce yaptığı açıklamasında Barcelona'da oynamak istediğini vurgularken idolünün de Lionel Messi olduğunu söylemişti. İspanyol devinin hocası Xavi, genç yetenek hakkında açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Barcelona'da oynamak isteyen 'Yeni Messi' hakkında Xavi'den açıklama!

Dünya futboluna damga vurmuş oyunculardan birisi olan Lionel Messi, kariyerine MLS'de devam ederken 'Yeni Messi' furyası da başlamış oldu. Bu kapsamda dev kulüpler, Arjantinli oyuncuyu radarına alırken genç oyuncu gönlündeki kulübü de açıklamaktan çekinmedi. Bunun üzerine Barcelona Teknik Direktörü Xavi de yetenekli futbolcu hakkında konuştu.

Haberin Devamı

ESPN, Barselona'nın River Plate'in genç orta saha oyuncusuyla ilgilendiğini ancak Chelsea, Manchester City ve Paris Saint-Germain'in rekabetiyle karşı karşıya olduğunu iddia ediyor. Ancak Arjantinli oyuncu daha önce Katalan takımında oynamak istediğini itiraf etmişti. Şimdi de Barça patronu Xavi, 'Yeni Messi' lakaplı oyuncu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Barcelonada oynamak isteyen Yeni Messi hakkında Xaviden açıklama

'Fark yaratan bir futbolcu'

Cuma günü şunları söyledi: "Çocuk [Echeverri] harika bir yetenek. [U17 Dünya Kupası'nda] Brezilya'ya karşı yaptığı hat-trick'in ötesinde, o fark yaratan bir futbolcu olduğunu kanıtlamayı başardı. Ancak bu konu, scout departmanının halletmesi gereken bir süreç."

'Barça'da oynamak isterim'

"River'ın yanı sıra Barça'da da oynamak isterim." Kasım ayındaki 17 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde bunu söyledi ve ekledi: "Ben büyük bir Lionel Messi hayranıyım ve onu orada oynarken izledim, yani onlar küçüklüğümden beri takip ettiğim bir takım."

Haberin Devamı

Ocak ayındaki transfer dönemi iki haftadan biraz daha uzun bir süre sonra açılıyor. Barcelona'nın 2024'ün başında, onun için bir transfer hamlesi yapması bekleniyor.

Barcelonada oynamak isteyen Yeni Messi hakkında Xaviden açıklama

Manchester City pusuda... 

Son Premier Lig şampiyonu Manchester City, River Plate ve Arjantin'in sansasyonel oyuncusu Echeverri ile sözleşme imzalamanın favorisi olarak görülüyor. Real Madrid, Paris Saint-Germain ve Barcelona gibi diğer seçkin Avrupa kulüplerinin ilgisine rağmen City, transferde Mirror'a göre; 2022'de Julian Alvarez'in transferinden sonra River Plate ile iyi bir ilişki kurdu ve genç oyuncuyu kadrosuna katabilir. 

Barcelonada oynamak isteyen Yeni Messi hakkında Xaviden açıklama

Dikkat çekici performans

17 yaşındaki hücum orta saha oyuncusunun gol konusunda keskin bir gözü var. U17 Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Albiceleste takımının bir parçasıydı. Echeverri, çeyrek finalde ezeli rakipleri Brezilya'ya karşı yaptığı hat-trick de dahil olmak üzere kendi adına beş gol atarak takımın en çok gol atan ikinci oyuncusu oldu.

Barcelonada oynamak isteyen Yeni Messi hakkında Xaviden açıklama

 

YORUM YAZ