MENÜ

Barcelona Teknik Direktörü Xavi'den taraftarları heyecanlandıran Lionel Messi açıklaması

Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan Lionel Messi için Barcelona'dan taraftarları heyecanlandıran bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Barcelona Teknik Direktörü Xavi'den taraftarları heyecanlandıran Lionel Messi açıklaması

İki sezondur PSG'de forma giyen Lionel Messi hakkında Barcelona Teknik Direktörü Xavi'den yorum geldi. Geçtiğimiz sezonun ortasında Barcelona'nın başına getirilen Xavi takımını eski günlerine döndürmek için var gücüyle çalışıyor.

Haberin Devamı

Barcelona'ya yaptığı transferler ve altyapıdan çıkardığı yeni genç yıldızlarla Katalan devini La Liga'da şampiyonluğa doğru götüren Xavi'nin açıklamaları taraftarlar arasında heyecana neden oldu.

XAVI'DEN ÖNEMLİ TRANSFERLER

Geldiği ilk sezonda takıma önemli isimler kazandıran Xavi 2022 kış transfer döneminde takıma Dani Alves, Adama Traore, Pierre-Emerick Aubameyang ve Ferran Torres isimlerini dahil etmişti.

Yaz transfer döneminde de transferlere devam eden Xavi yıldız isimlerle kadrosunu güçlendirmeye devam etmişti. Raphinha, Jules Kounde, Franck Kessie, Andreas Christensen, Hector Bellerin, Marcos Alonso, ve Robert Lewandowski isimlerini takıma dahil ederek Barcelona'nın çehresini tamamen değiştirmişti.

Haberin Devamı

Barcelona Teknik Direktörü Xaviden taraftarları heyecanlandıran Lionel Messi açıklaması

LİGDE FORMDA GÜNLER

En son 2018/2019 sezonunda La Liga'da şampiyon olan Barcelona üç sezondur şampiyonluğa hasret. Sırasıyla Real Madrid, Atletico Madrid ve yine Real Madrid şampiyonluğu izleyen Katalan ekibi bu sezon 22. hafta itibariyle en yakın rakibi Real Madrid'in sekiz önünde 59 puanla birinci sırada yer alıyor.

Avrupa'da henüz istediği başarıyı yakalayamayan Barcelona iki senedir Şampiyonlar Ligi gruplardan UEFA Avrupa Ligi'ne düştü. Play off turunda Manchester United ile eşleşen Barcelona ilk maçta evinde 2-2 berabere kaldı.

BABASI BARCELONA İLE GÖRÜŞTÜ

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin ile mutlu sona ulaşan Lionel Messi bu sezon oldukça formda bir görüntü sergiliyor. Sezon sonu PSG ile sözleşmesi sona erecek olan Messi'nin Dünya Kupası'nın ardından PSG ile sözleşme imzalaması bekleniyordu ancak beklenen imza atılmadı.

Katalan medyasından televizyon programı Tot Costa'da yer alan habere göre Lionel Messi'nin babası Jorge Messi Barcelona başkanı Joan Laporta ile buluştu.

Barcelona Teknik Direktörü Xaviden taraftarları heyecanlandıran Lionel Messi açıklaması

Barcelona başkanı Laporta'nın Messi'nin geri dönüş şartlarını araştırdığı öğrenilirken Arjantinli'nin ikinci Barcelona dönemine sıcak baktığı belirtildi.

XAVI'DEN MESSI AÇIKLAMASI

Basın toplantısında konuşan Xavi eski takım arkadaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Messi'nin Barcelona'ya dönmesini memnuniyetle karşılayacağını söyleyen Xavi'nin tam açıklamaları;

Haberin Devamı

"Burası onun evi ve Barça'nın kapıları ona her zaman açık. Lionel Messi bunu biliyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Gelecekte ne yapacağı tamamen ona bağlı. Burası onun evi ve bunda şüphe yok. Tarihin en iyi futbolcusuna burada her zaman yer var."

Lionel Messi 778 kez forma giydiği Katalan ekibinde 672 gol atıp 303 asist yaptı.

YORUM YAZ