MENÜ

Avrupa'ya İtalyan damgası! 6 takım birden

Bu sezon Avrupa kupalarında yer alan İtalyan devleri bulundukları turnuvalarda tarih yazıyor. Son derece başarılı sezon geçen sezon geçiren Serie A ekipleri eşleştikleri takımlara üstünlük kurarak isimlerini bir üst tura yazdırdılar.

Avrupa'ya İtalyan damgası! 6 takım birden

17 yıl sonra ilk kez üç İtalyan takımı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarken 2005-2006 sezonundan sonra bir ilk yaşandı. Şampiyonlar Ligi'nin yan sıra UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi ile beraber altı İtalyan takımının bulunduğu Avrupa'da 1990-1991'de yedi takım ve 1998-1999 sezonunun altı takım bulunmasının ardından bu sezon altı takımla bir ilk yaşandı.

Haberin Devamı

NAPOLI DOLU DİZGİN

Bu sezon Serie A'da emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen ve yüksek performansıyla dikkat çeken Napoli, Şampiyonlar Ligi'nde de yoluna devam ediyor. Liverpool, Ajax ve Rangers'ın yer aldığı gruptan çıkan Napoli çeyrek finalde de geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu E. Frankfurt'u toplam 5-0'lık skorla eledi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

MILAN'DAN GERİ DÖNÜŞ

Real Madrid'den sonra kupayı yedi kere kazanarak Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı ikinci takımı olan Milan bu sezon Tottenham'ı 1-0'lık skorla eledi ve çeyrek finale çıktı. En son 2011-2012 sezonunda çeyrek final çıkan İtalyan devi geçen sene de Serie A'da 11 yılın ardından şampiyon olmuştu.

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

INTER'DEN HASRETE SON

2009-2010 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Inter bir sezon sonra çeyrek finalde Schalke'ye elenmişti. 2010-2011 sezonundan bu yana son 16 turunun ilerisini göremeyen Inter, Porto'yu toplam 1-0'lık skorla kupanın dışına itti.

Haberin Devamı

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

JUVENTUS ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN

Bu sezon Serie A'da soruşturma sonucan 15 puan silinme cezası alan Juventus şampiyonluk yarışının dışında kalmış ve Şampiyonlar Ligi potasından da uzaklaşmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde de PSG, Benfica ve M. Haifa'nın olduğu grupta sadece bir galibiyetle üçüncü olan Torino ekibi UEFA Avrupa Ligi'ne düşmüştü. Avrupa Ligi'nde sırasıyla Nantes ve Freiburg'u eleyen Juventus, Şampiyonlar Ligi için UEFA Avrupa Ligi'ne odaklandı.

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

SON ŞAMPİYON ROMA TAKİPTE

UEFA Konferans Ligi'nin ilk ve son şampiyonu Roma da adını çeyrek finale yazdırdı. İspanyol ekibi Real Sociedad'ı toplam 2-0'lık skorla eleyen Jose Mourinho'nun öğrecileri yoluna devam ediyor.

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

FIORENTINA PES ETMİYOR

UEFA Konferans Ligi'nde yer alan Fiorentina bu sezon iki kere temsilcilermizle karşılaştı. Gruplarda Başakşehir ile karşılaşan İtalyan ekibi grubu Başakşehir'in ardından ikinci olarak tamamlamıştı. Son 16 Play-Off turunda Braga'yı eleyen Fiorentina son 16'da başka bir temsilcimiz Sivasspor'la eşleşti. Toplam 5-1'lik skorlar Sivasspor'u eleyen Fiorentina adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupaya İtalyan damgası 6 takım birden

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi kuraları belli oldu. Inter Portekiz'in formda ekibi Benfica ile eşleşirken Milan da Napoli ile karşılaşacak. Kura çekimin ardından iki İtalyan ekibinin karşı karşıya geleceği maçın sonucu şimdiden büyük merak konusu oldu. Ligdeki maçta Napoli Milan'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise Roma Feyenoord ile karşılaşacak. Juventus da geçen tur Arsenal'i eleyen Sporting Lizbon ile eşleşti ve Avrupa'da iki kere İtalyan takımlarıyla Portekiz takımları eşleşmiş oldu.

Konferans Ligi'nde yer alan Fiorentina ise de Polonya ekibi Lech Poznan ile karşı karşıya gelecek.

YORUM YAZ