MENÜ

Avrupa'nın gözü Süper Lig'de: Arda, Altay ve Boey'den sonra sıra onlara geldi

Sezon başında Fenerbahçe'den Arda Güler ve Altay Bayındır, devre arası Galatasaray'dan Sacha Boey'in yüksek bedellerle transfer olması Avrupalı scoutların ilgisinin Türkiye'ye yönelmesini sağladı. İşte Süper Lig'den Avrupa devlerine transfer olmasına kesin gözüyle bakılan diğer isimler...

Avrupa'nın gözü Süper Lig'de: Arda, Altay ve Boey'den sonra sıra onlara geldi

Trendyol Süper Lig, artık yavaş yavaş Avrupalı scoutların dikkatini üzerine çeken bir lig olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle son birkaç yılda, Süper Lig'de keşfedilip Avrupa'ya transfer olan oyuncuların sayısı artış gösterdi.

Haberin Devamı

Durumun böyle olması, Süper Lig'de forma giyen genç yerli oyuncular için büyük bir motivasyon kaynağı olurken, Avrupa'daki genç yetenekler için de daha büyük bir takıma sıçrama yapmak için Süper Lig'i daha cazip görmeye başladı.

FENERBAHÇE'NİN KASASI DOLDU

Daha önce de Süper Lig'den Avrupa'nın birçok kulübüne oyuncular transfer edilse de, scoutlar tarafından dikkatle takip edilen bir lig konumunda olmamıştı.

Fenerbahçe sezon başında Arda Güler'i 20 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e, Altay Bayındır'ı 5 milyon Euro bedelle Manchester United'a ve Attila Szalai'yi ise 12.30 milyon Euro'ya Bundesliga ekibi Hoffenheim'a satmıştı.

Fenerbahçe son sezonda Avrupa'nın beş büyük ligi arasında yer alan organizasyonlara gönderdiği oyuncuları transfer ederken 7.86 milyon Euro harcarken kasasına ise, 37.3 milyon Euro kazandı.

Haberin Devamı

Avrupanın gözü Süper Ligde: Arda, Altay ve Boeyden sonra sıra onlara geldi

SIRADA BAŞKA İSİMLER DE VAR

Fenerbahçe, Avrupalı scoutlar tarafından izlenmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda Süper Lig'e damga vuran isimlerden biri olan Ferdi Kadıoğlu, birçok Avrupa devinin ilgisini çekiyor.

Sezon başında transfer edilen Sebastian Szymanski de başta İngiliz ekipleri olmak üzere Avrupa'nın beş büyük liginden birçok takımın scoutları tarafından dikkatle takip ediliyor. Bu isimlere Jayden Oosterwolde de dahil edilebilir. İsmail Yüksek de Fransız kulüplerinin izlediği isimlerden biri olarak gösteriliyor.

SACHA BOEY'DEN BÜYÜK KAR

Fenerbahçe gibi Galatasaray'da Avrupa devlerinin radarında yer alıyor. Sezon başında Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya, Yunus Akgün'ün Leicester City'e hatta Mostafa Mohamed'in Ligue 1 ekibi Nantes'a transferlerinin ardından son olarak Sacha Boey'in 30 milyon Euro + 5 milyon Euro bonuslar karşılığında Bayern Münih'e transfer olması dikkatleri çekti.

Galatasaray, Sacha Boey'i 2021 yılında 1 milyon Euro + sonraki satıştan yüzde karşılığında kadroya katmıştı.

Avrupanın gözü Süper Ligde: Arda, Altay ve Boeyden sonra sıra onlara geldi

ÜÇ İSİM DAHA RADARA GİRDİ

Rams Park da aynı Ülker Stadyumu gibi scoutların uğrak yeri oldu. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakcı da Avrupa'nın beş büyük ligindeki takımlar tarafından dikkatle takip edilen oyuncular arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

DİKKATLER SEMİH'İN DE ÜZERİNDE

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dışında bu sezon kötü bir performans gösteren Beşiktaş'ta bir isim tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy, Süper Lig'de oynadığı son altı maçta beş gol ve bir asistlik performans sergiledi.

Avrupanın gözü Süper Ligde: Arda, Altay ve Boeyden sonra sıra onlara geldi

Gollerinin yanı sıra takıma verdiği katkı ile adından söz ettirmeye başlayan genç oyuncu da gelecek sezon için Avrupa kulüplerinin radarında yer alıyor.

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr ÖZEL

Avrupanın gözü Süper Ligde: Arda, Altay ve Boeyden sonra sıra onlara geldi

YORUM YAZ