MENÜ

Avrupa'da Türk haftası! Maçlara damga vurdular!

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden futbolcularımız, bu hafta oynadıkları maçlarda gösterdikleri performansla adlarından oldukça söz ettirdi. İşte bu hafta Avrupa'da forma giyen bazı Türk futbolcuların performansları...

Avrupa'da Türk haftası! Maçlara damga vurdular!

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde forma giyen futbolcularımız bu hafta sonu oynanan maçlarda gösterdikleri performansla ön plana çıkmayı başardı. Oyandıkları maçlarda gol ya da asist yapan futbolcularımız takımlarına puan ya da puanlar kazandırmayı başardı. İşte öne çıkan performanslar...

Haberin Devamı

ENES ÜNAL GOLLE TANIŞTI

Bournemouth, İngiltere Premier Lig'in 28. haftasında Sheffield United ile kozlarını paylaştı. Kritik maç 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından her iki takımın hanesinde 1'er puan eklendi. Sheffield United, 27. dakikada Gustavo Hamer ve 64. dakikada Jack Robinson ile 2-0 öne geçti. Bournemouth, 74. dakikada Dango Ouattara ile farkı bire indirdi.

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

ENES ÜNAL KRİTİK ANDA SAHAYE ÇIKTI

Bournemouth'a puanı getiren golü 62. dakikada oyuna dahil olan milli futbolcu Enes Ünal attı. 90+2'de fileleri havalandıran milli futbolcu, Premier Lig'deki ilk golünü attı.

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

OKAY YOKUŞLU'DAN MÜKEMMEL GOL

İngiltere Championship'in 37. hafta mücadelesinde West Bromwich Albion, Huddersfield'a konuk oldu. Mücadelenin 31. dakikasında geriye düşen konuk ekip, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir West Bromwich vardı ve Carlos Corberan'ın öğrencileri, zorlu mücadeleyi 4-1 kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

İkinci yarıya 1-0 geride başlayan West Bromwich, 51. dakikada Johnston'ın golüyle skora dengeyi getirdi. 60'da Bartley takımını 2-1 öne geçirirken 66. dakikada sahneye millî futbolcu Okay Yokuşlu çıktı. Ceza sahası dışında konumlanan tecrübeli orta saha, uzak mesafeden sağ ayağıyla gelişine çok sert vurdu ve farkı ikiye çıkardı. Okay'ın golü sosyal medyada kısa sürede viral haline gelirken, 73'te Johnston bir gol daha kaydetti ve mücadele 4-1 sona erdi.

F.BAHÇE MAÇI SONRASI KONUŞTU

ORKUN KÖKÇÜ MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLDİ

Portekiz Premier Lig 25. hafta maçında Benfica ile Estoril kozlarını paylaştı. Müsabakayı ev sahibi Benfica 3-1'lik skrola kazandı. Benfica'ya galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Orkun Kökçü, 45+2'de Marcos Leonardo ve 49. dakikada Orkun Kökçü'nün asistiyle Tiago Gouveia kaydetti. Estoril'in tek golü 22. dakikada Rodrigo Gomes'ten geldi.

Benfica'da karşılaşmayı 1 gol, 1 asistle tamamlayan Orkun Kökçü, 81 dakika sahada kaldı. Bu sonucun ardından Benfica, puanını 61 yaparak lider Sporting'i takibini sürdürdü. Estoril ise 22 puanda kaldı. Orkun maçın oyuncusu seçildi.

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

CAN ATTI NÜRNBERG KAZANDI

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga 2'nin 25. haftasında Christian Fiel'in ekibi Nürnberg deplasmanda Christian Titz'in ekibi Magdeburg ile karşılaştı. MDCC Arena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Nürnberg 1-0 kazanırken galibiyet golünü 80. dakikada Can Uzun kaydetti. 18 yaşındaki yıldız oyuncu, bu sezon çıktığı 25. resmi maçta 16. golüne ulaşmış oldu.

Bu sonuçla birlikte Nürnberg 36 puana ulaşırken, Magdeburg 31 puanda kalmış oldu. Ligin bir sonraki maç haftasında Nürnberg evinde St. Pauli'yi konuk ederken, Magdeburg deplasmanda Karlsruher ile karşılaşacak.

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

KENAN KARAMAN'DAN 1 GOL 1 ASİST!

Bundesliga 2'de Schalke 04 forması giyen ve bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kenan Karaman, takımının Paderborn ile 3-3 berabere kaldığı maçta 1 puanı getiren futbolcu oldu. 32. dakikada Kenan penaltıdan attığı golle Schalke'yi 1-0 öne geçirdi, Lasme farkı 2'ye çıkaran golü attı. Konuk ekip Paderborn, 60'ta Zehnter, 78'de Kinsombi ile beraberliği yakaladı. 86. dakikada Klaas ile 3-2 öne geçen Paderborn üç puana yaklaştı ancak Kenan Karaman'ın asistinde Keke Maximilian Topp skoru 3-3'e getirdi ve iki takım da puanları paylaştı.

Haberin Devamı

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

AHMETCAN KAPLAN 90 DAKİKA SAHADA!

Hollanda Eredivisie Ligi 25. hafta mücadelesinde Ajax, 1-0 öne geçtiği maçta sahasında karşılaştığı Fortuna Sittard ile 2-2 berabere kaldı. Genç stoper Ahmetcan Kaplan 90 dakika sahada kalırken son dakikalarda sarı kart gördü. 21 yaşındaki oyuncu Ajax ile bu sezon toplamda 3 karşılaşmaya çıktı.

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

ARDA GÜLER REAL MADRİD'DEKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

İspanya La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid sahasında Celta Vigo'yu 4-0 mağlup etti. Maçın 90. dakikasında Vinicius'un yerine oyuna dahil olan Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk golünü kaydetti. Santiago Bernabeu'da oynanan mücadeleyi Real Madrid'in diğer gollerini 21. dakikada Vinicius Junior, 79. dakikada Vicente Guaita kendi kalesine, 88. dakikada Carlos Dominguez kendi kalesine attı. Oyuna 89. dakikada Vinicius Junior'un yerine dahil olan Arda Güler, 90+4'teCeballos'tan altığı topta ceza alanına girdi ve kaleciyi geçip topu ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Avrupada Türk haftası Maçlara damga vurdular

Milli oyuncumuz Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid'in Celta Vigo'yu 4-0 yendiği maçta 89. dakikada oyuna giren Arda Güler, 90+4'te topu ağlara gönderdi ve durumu 4-0'a getiren golü attı.

YORUM YAZ