MENÜ

Avrupa Kulüpler Birliği'nden Süper Lig açıklaması

Avrupa çapında yaklaşık 500 profesyonel futbol kulübünü temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Avrupa Adalet Divanı tarafından bugün açıklanan karar hakkında bir açıklama yaptı.

Avrupa Kulüpler Birliği'nden Süper Lig açıklaması

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi ile ilgili aldığı kararın ardından birçok kulüp destekleme ya da desteklememe kararı aldıklarını ilan etmişti. Avrupa Kulüpler Birliği de bugün çıkan sonuç hakkında resmi açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Açıkça ifade etmek gerekirse, bu karar hiçbir şekilde Süper Lig projesini desteklememekte ya da onaylamamaktadır.
Davanın iki yıl önce açılmasından bu yana, UEFA'nın müsabaka ön iznine ilişkin yeni kuralları ve özellikle ECA'nın UEFA ve FIFA ile imzaladığı (bu yılın eylül ve mart aylarında imzalanan) Mutabakat Zaptı ve Ortak Girişim kapsamındaki reformlar da dahil olmak üzere, Avrupa'da ve dünya genelinde futbol ekosisteminde önemli ilerici yönetişim reformları hayata geçirilmiştir. Bugün kulüpler, ECA aracılığıyla katıldıkları müsabakalarla ilgili karar alma süreçlerinin merkezinde yer almaktadır.
Kısacası, futbol dünyası Süper Lig'i yıllar önce geride bıraktı ve ilerici reformlar devam edecek.

Haberin Devamı

En önemlisi, futbol yasal değil sosyal bir sözleşmedir - konfederasyonlar, federasyonlar, kulüpler, ligler, oyuncular ve taraftarları kapsayan Avrupa ve Dünya futbolunun tüm tanınmış paydaşları, kişisel gündemlerinin peşinde koşan birkaç kişinin Avrupa futbolunun temellerini ve temel ilkelerini zayıflatma girişimlerine karşı her zamankinden daha fazla birlik içindedir.
ECA, sportif meritokrasi, kapsayıcılık, açık rekabet ve gerçek dayanışma ilkeleri üzerine kurulu oyunu olumlu ve ilerici bir şekilde geliştirmek için UEFA, FIFA ve futbolun tüm tanınmış paydaşlarıyla birlikte çalışmaya devam edecektir. Bu ilkeler ECA'nın kalbinde ve piramidin tüm seviyelerinin fayda ve refah sağladığı Avrupa Spor Modeli’nin özünde yer almaktadır.

YORUM YAZ