MENÜ

Athletic Bilbao'dan Barcelona'ya olay tepki! Sahte para fırlattılar

İspanya futbolu Barcelona’nın eski hakem komitesi başkanı Jose Maria Enriquez Negreira’ya para verdiği iddiası üzerine gündeme gelen skandal ile çalkalanmaya devam ediyor. Athletic Bilbao taraftarları geçtiğimiz gün Barcelona'ya olay bir tepki gösterdi.

Athletic Bilbao'dan Barcelona'ya olay tepki! Sahte para fırlattılar

İspanya futbolunda Jose Maria Enriquez Negreira skandalı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün oynanan Athletic Bilbao - Barcelona maçında taraftarlar skandal olaya dikkat çeken bir tepki gösterdi.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

İspanya'da Barselona Savcılığı, hakemlerle ilgili bilgi almak için eski Hakem Teknik Kurulu (CTA) Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait bir şirkete uzun yıllar ödeme yaptığı ortaya çıkan Barcelona Kulübü ile iki eski başkanı ve bazı yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Maliye'nin vergi kaçırıldığı şüphesiyle Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL şirketiyle ilgili bazı hesapları incelemesi sonrası ortaya çıkan Barcelona'nın bu şirkete yaptığı ödemeler, Katalan kulübünü davalık etti.

Barcelona'nın 2001-2018 yılları arasında toplamda 7,3 milyon euroyu CTA'ya ödediği ve bunun karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler aldığı öne sürülüyor.

İFADE VERDİ

İspanya Futbol Federasyonuna (RFEF) bağlı olan Hakem Teknik Kurulunda 1994-2018 yıllarında başkan yardımcılığı yapan Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirketin hesaplarının Maliye tarafından kontrol edildiği sırada, Barcelona Kulübünün bu şirkete 2016-2018 yıllarında toplamda 1 milyon 685 bin 142 avro ödeme yaptığı ortaya çıkmış ve konuyla ilgili bilgiler İspanyol basınına sızdırılmıştı.

Haberin Devamı

Negreira, savcılığa verdiği ifadede ve İspanyol basınına yaptığı açıklamalarda, Barcelona'ya sözlü olarak danışmanlık hizmeti verdiklerini, her zaman tarafsız davrandıklarını ve Katalan kulübünü kayıracak hiçbir bilgi akışı olmadığını söylemişti.

REAL MADRİD HAREKETE GEÇTİ

Geçtiğimiz gün Başkan Florentino Perez ve Real Madrid yöneticileri, Barcelona'nın La Liga'daki hakem skandalı iddialarının ardından 'acil' koduyla bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Barcelona hakkındaki iddiaları değerlendiren Real Madrid yöneticileri, İspanya adaletinin işleyişine güvendiklerini belirtti.

BARCELONA'YA ŞOK TEPKİ

İspanya'nın en büyük stadyumlarından biri olan San Mamés'te Athletic Bilbao taraftarları Barcelona'ya, soruşturma başlatılan "Negreira" hakem skandalı nedeniyle tepki gösterdi.

Tribünlerde bulunan taraftarlar, üzerinde Barcelona'nın logosu bulunan sahte paraları sahaya atarken mücadele boyunca 'Barcelona kümeye' tezahüratlarında bulundular.

Haberin Devamı

(Skorer)

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

YORUM YAZ