MENÜ

Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Barcelona gözünü kararttı! Türk yıldızla görüşmeler başladı

Fenerbahçe'nin 18'lik eski yıldızı Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Barcelona, Türk yıldız için harekete geçti. İspanyol ekibi, Avrupa'nın dev ekiplerinin de istediği Türk yıldızın transferinde hata yapmak istemiyor. Bir kez daha transfer çalımı yemek istemeyen Barcelona bu sefer işleri sıkı tutacak. İşte, Barcelona'nın Türk yıldız transferindeki tüm detaylar...

Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Barcelona gözünü kararttı! Türk yıldızla görüşmeler başladı

Transfer çalışmalarını sürdüren Barcelona, Arda Güler'i Real Madrid'e kaptırmasının ardından rotayı başka bir Türk yıldıza çevirdi. Katalanlar, bu kez hata yapmayı istemezken Avrupa'nın dev takımlarının istediği yıldızı kadrosuna katmak için şimdiden çalışmalarına başladı  

Haberin Devamı

MUNDO DEPORTIVO: ANCELOTTI'Yİ BÜYÜLEDİ

Real Madrid'de yeni sezon hazırlıkları başlarken teknik direktör Carlo Ancelotti, iki yeni ismin performansından büyülenmiş durumda. Mundo Deportivo'nun haberine göre Real Madrid'in yeni başlayan 2023-24 sezonu hazırlıklarında Milan'daki 3 senelik kiralık dönemi sonrası takıma katılan Brahim Diaz ve Fenerbahçe'den transfer Arda Güler, en dikkat çekici isimler oldular.

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

'KALİTESİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ'

Mundo Deportivo, Brahim Diaz ile birlikte dikkat çeken diğer isim Arda Güler'in şimdiden kalitesini gözler önüne serdiğini belirtti. Sürpriz bir imza ile takıma katıldığı belirtilen 18 yaşındaki yıldızın, ilk takımda istediği dakikaları alma arzusunu net bir şekilde ortaya koyduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

BARCELONA CEPHESİNDE TRANSFERİN YANKILARI SÜRÜYOR

Arda Güler, Barcelona ile Real Madrid arasındaki rekabetin bu yaz transfer açısından en net konusu haline gelmişti. Milli oyuncu, tercihini Real Madrid'den yana kullanırken bu tercihin yankıları sürüyor. Barcelona cephesinden konuya ilişkin açıklamalar dikkat çekiyor.

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

DECO'YA SORULMUŞTU

Barcelona'nın sportif direktörü Deco, Mateu Alemany ile bir araya geldiği öğle yemeğinin ardından restorandan ayrılırken basın mensuplarının sorularıyla karşı karşıya kalmıştı. Deco, kendisine yöneltilen Arda Güler sorusuna ise şu şekilde cevap vermişti:

"Arda Güler transferinde ne mi oldu? Bilmiyorum. Gerçekten söylüyorum onun için ne değişti bilmiyorum."

LAPORTA'DAN ARDA GÜLER AÇIKLAMALARI!

Deco'nun ardından bir açıklama da Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan geldi. SPORT'a özel bir röportaj veren Laporta, Arda Güler transferine ilişkin de kapsamlı açıklamalarda bulundu. Laporta'nın röportajında değindiği konuya ilişkin öne çıkan nokta, transferin ulaştığı büyüklükte rekabet adına bir hamle yapıp yapmama kararıydı.

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

FENERBAHÇE İLE SAĞLADIKLARI ANLAŞMAYI DOĞRULADI

Barcelona Başkanı Joan Laporta, açıklamalarına başlarken Fenerbahçe ile aslında 17.5 milyon Euro bonservis tutarında bir anlaşma sağlandığını belirtti ki planlarının bu serbest kalma bedelini ödemek üzerine olduğunu ortaya koydu. Laporta, oyuncuyla da sağlanan anlaşmaya rağmen transferin boyutunun büyümesinin işleri değiştirdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

'REKABET EDEBİLİRDİK'

Joan Laporta, Arda Güler transferinde rekabet etmenin kendileri adına bir seçenek olduğunu fakat verdikleri kararlardan geri adım attıracak bu hamleyi yapmamaları gerektiğine şu sözlerle dikkat çekti:

"Transfer adına rekabet edebilirdik ama etmedik. Bu durum sadece Arda için değil Barcelona'ya gelmek isteyen diğer oyuncular için de aynı şekilde... Bunun ana nedeni geri dönülmez olmaması gereken aşmayacağımız kriterleri benimsemiş olmamızdır."

ARDA İÇİN BU YARIŞA GİRMEYE İSTEKLİ DEĞİLDİ!

Sport; Joan Laporta'nın tavrını, 'üst düzey futbolda hala birçok şeyi kanıtlamak zorunda olan bir futbolcu için bu açık artırmaya girmeye taraf olmamak' şeklinde değerlendirerek başkanın şu ifadelerine yer verdi:

"Sağduyulu davranmalıyız. Bu operasyonun büyüklüğünün artması bu bu duruma neden oldu."

'REAL MADRID, BU PARAYI ÖDEMEK ZORUNDA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ'

Haberin Devamı

Joan Laporta, transfer için bir anda Real Madrid de dahil olmak üzere başka kulüplerin devreye girdiğini ve Real Madrid'in satın alma opsiyonunun üzerinde miktarı ödemesi gerekiyormuş gibi davrandığını şu sözlerle ifade etti:

"Transfer için daha sonra diğer kulüpler devreye girdi. Real Madrid, devreye girdi. Onlar ödedikleri miktarı, ödemek zorunda olduklarını düşündü."

'HATA OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK'

Barcelona Başkanı, bu transfer rekabetinin içinde yer almadan kadrolarına katabilecekleri daha çok sayıda oyuncu olduğuna ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Hem Arda Güler hem de Fenerbahçe ile anlaşmıştık ve 17,5 milyon euro vermeye hazırdık. Real Madrid devreye girdi ve çok daha fazla para ödeyerek oyuncuyu aldı. Biz transfer savaşına girmedik çünkü bu yarışa girmeden bu parayla alabileceğimiz çok oyuncu olduğunu düşündük.

BARCELONA'DAN TÜRK YILDIZA KANCA!

Avrupa futbolunun en parlak yıldızlarından birini transfer etmek isteyen Barcelona, Almanya'nın Eintracht Frankfurt'ta oynayan Türk kanat oyuncusu Kebir Ali Canpolat'a kadrosuna katmak istiyor. Katalan ekibi, genç yeteneği kadrosuna katmak için şimdiden görüşmelere başladı. Ancak İspanyol ekibinin, aralarında PSG, Inter Milan, Juventus, Ajax, Liverpool ve Chelsea'nin de bulunduğu bir dizi üst düzey Avrupa kulübünü bu transfer yarışında ekarte etmesi gerekecek.

Haberin Devamı

Sky Sports Deutschland tarafından yayınlanan habere göre, Avrupa'nın dev takımları Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmasının ardından bir diğer Türk yıldızı ellerinden kaçırmamak için ellerinden geleni yapacaklar. 

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

TÜRK YETENEĞİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

16 yaşındaki oyuncu geçen sezon Eintracht Frankfurt'un 17 yaş altı takımında sadece 17 maçta oyanmasına rağmen 12 gol atıp 8 asist yaptı. Ayrıca Türkiye'nin 17 yaş altı takımlarında çıktığı 13 uluslararası maçta 4 gol kaydetti.

Ağırlıklı olarak bir sağ kanat oyuncusu olan Canpolat, açık bir santrafor da dahil olmak üzere ön hattın her bölgesinde oynayabiliyor. Sağ ayaklı kanat oyuncusunun oyunu oldukça hızlı ve kale önünde iyi bir son vuruş becerisi bulunuyor. Haberde, Canpolat'ın A takımda oynayamayacağını düşünmesi sebebiyle bu yaz Frankfurt'tan ayrılmaya istekli olduğu ifade ediliyor.

ALMANLARDAN MİLLİ TAKIM İÇİN BASKI

Almanya, Euskirchen'de doğan Türk yetenek Alman futbol federasyonunun, Alman Milli Takımı'nı seçmesi için baskı yaptığı oyuncular arasında yer alıyor. Alman yetkililer, şimdiden oyuncuyu ikna etmek için çalışmalara başladı.

Arda Güleri Real Madride kaptıran Barcelona gözünü kararttı Türk yıldızla görüşmeler başladı

YORUM YAZ