MENÜ

Ampute Futbol Milli Takımı'na söz verilen evler teslim edildi

Ampute Futbol Milli Takımı, 2017 yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon olmuştu. 2003 yılında kurulan takım, tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşarken, iş insanı Ali Ağaoğlu başarıda emeği geçen futbolcular ve teknik heyete ev hediye edeceğini açıklamıştı.

Ampute Futbol Milli Takımı'na söz verilen evler teslim edildi

İstanbul Çekmeköy'deki sitenin yapımının tamamlanmasının ardından Ampute Milli Takım futbolcuları ve teknik heyeti düzenlenen basın toplantısıyla evlerinin anahtarlarını teslim aldı. Yapımı tamamlanan sitede düzenlenen basın toplantısına; Ali Ağaoğlu, 2017 yılında takım kaptanı olan ve sonrasında takımın teknik direktörlüğünü yapan Osman Çakmak, Ampute Milli Takım futbolcuları ile davetliler katıldı. Ağaoğlu, Ampute Futbol Milli Takımı'na 14 tane ev hediye etti.

Haberin Devamı

OSMAN ÇAKMAK: SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL AVRUPA VE DÜNYANIN DA GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİK
2017 yılında yaşanan şampiyonlukta takım kaptanlığını üstlenen sonrasında Ampute Futbol Takımı Teknik Direktörü görevine getirilen Osman Çakmak, "2017 yılında ilk kez Avrupa şampiyonu olduğumuzda Türkiye'nin gündemini değiştiren kahramanlarımız burada. Biz o dönemde sadece Türkiye değil, Avrupa ve dünyanın da gündemini değiştirmiştik. Sonrasında 2'nci Avrupa şampiyonluğu geldi. Şampiyon olduğumuz gün koridordayken Ali Bey aradı, 'Tüm çocuklara ev vereceğim' dedi. Biz de pes etmeyeceğiz, devam edeceğiz dünya şampiyonluğu eksik demiştik. Aynı azimle 2022 yılında da Dünya Kupası'nı kazandık. Ben arkadaşlarım adına, aileleri adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ALİ AĞAOĞLU: CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILINA DENK GELMESİ ÇOK ANLAMLI OLDU
Ampute Futbol Milli Takımı'nın Türkiye'ye büyük gururlar yaşattığını ifade eden Ali Ağaoğlu, "Yıllarca Türkiye'nin gururu olmuşlardı. Onlara daire sözü vermiştik. Sonrasında Dünya şampiyonu oldular. Avrupa şampiyonu olduklarında ev sözü vermiştim. Bugün de proje bitti ve evlerini teslim edeceğiz. Bunun Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına denk gelmesi çok anlamlı oldu. Türkiye'nin her alanda başarılı olma mecburiyeti var. Ampute futbol takımımız bunu başardı. 100'üncü yılda kızlarımız özellikle Türk insanına büyük gurur yaşattılar. Atamıza borcumuz var. Başarılı olmak durumundayız. Ben başarılarının devamını diliyorum. Allah güle güle oturmayı nasip etsin. Hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ