MENÜ

Ampute Futbol Milli Takımımız'ın Son 16'daki rakibi Meksika!

Ampute Futbol Milli Takımımız, Dünya Kupası A Grubu'ndaki 3. ve son maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı. Ay Yıldızlılar, bu sonuçla A Grubu'nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada tamamlayarak Meksika ile eşleşti.

Ampute Futbol Milli Takımımız'ın Son 16'daki rakibi Meksika!

Ampute Futbol Milli Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki 3. maçında Haiti'yle karşılaştı. Ay Yıldızlılar; sahaya Mert Yıldız- Okan Şahiner, Kemal Güleş, Ömer Güleryüz, Savaş Kaya, Muhammet Yeğen, İsmail korkmaz yedilisi ile çıktı.

Haberin Devamı

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde oynanan karşılaşmanın 15. dakikada konuk ekip Redondo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Milliler, bu gole 23. dakikada Kemal Güleş ile cevap verdi ve mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi.

Son 16 turuna yükselmeyi bir önceki maçta garantileyen Ay Yıldızlılar, bu sonuçla A Grubu'nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada tamamlayarak Meksika ile eşleşti. Riva'da bugün A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Liberya, Fransa'ya 4-0 üstünlük sağladı.

Türkiye-Meksika maçı ne zaman, saat kaçta?

Şampiyonluk hedeflediği Dünya Kupası'nda oynadığı 3 grup müsabakasında 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Ampute Futbol Milli Takımımız, Son 16 Turu'nda B Grubu'nu 4 puanla ikinci sırada bitiren Meksika ile 5 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Ampute Futbol Milli Takımımızın Son 16daki rakibi Meksika

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yöneticiler ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, maçı takip edenler arasındaydı.

24 ülke mücadele ediyor

TFF'nin desteklediği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu iş birliğinde yapılan Ampute Futbol Dünya Kupası'nda 24 ülke mücadele ediyor. Finallerde toplam 80 maç oynanacak. 9 Ekim 2022 Pazar günü oynanacak final maçıyla 2022 Dünya Kupası'nı kazanan ülke belli olacak.

Grup karşılaşmaları tamamlanırken, adını son 16 turuna yazdıran ülkeler belli oldu. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan; Türkiye, Haiti, Japonya, Meksika, Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, İran, Brezilya, Polonya, Ermenistan, Angola ve İtalya’nın yanı sıra en iyi 4, 3’üncü olan Fas, Tanzanya, Kolombiya ve İngiltere son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

Gruplarda bugün oynanan maçlar ve alınan skorlar şöyle:

Özbekistan - Tanzanya: 0-2

Meksika - Japonya: 0-2

Kolombiya - Almanya: 3-0

Fransa - Liberya: 0-4

Angola - İtalya: 7-0

Uruguay - Irak: 2-3

Brezilya - İrlanda: 4-0

İran - Fas: 0 - 0

İngiltere - Arjantin: 2-3

Amerika - Endonezya: 5-0

Polonya - İspanya: 0-3

YORUM YAZ