MENÜ

Alman futbolunda şok protesto! Taraftarlar ayağa kalktı

Almanya futbolu taraftarların şok protestosuyla karşı karşıya... Hem Bundesliga, hem de Bundesliga 2'de oynanan maçlara taraftarlar damga vururken, bu ortak hareketlerin sebebi belli oldu. İşte detaylar...

Alman futbolunda şok protesto! Taraftarlar ayağa kalktı

Alman futboluna dün akşam oynanan maçlarda yaşanan protestolar damga vurdu. Bundesliga'da oynanan Borussia Dortmund - Freiburg maçıyla Bundesliga 2'de oynanan Hamburg - Hannover 96 maçlarında yaşananlar Avrupa futbolunun da dikkatini çekti.

Haberin Devamı

DEVRE ARASINDA MAÇ DURDURULDU

Hamburg'da oynanan karşılaşmaya konuk ekip Hannover 96'nın taraftarlarının protestosu damga vurdu.

Alman futbolunda şok protesto Taraftarlar ayağa kalktı

Taraftarlar, yayın haklarının yabancı şirketlere satılması oylamasına 'Evet' oyu veren yönetimlerini kale direklerine kilitler bağlayarak protesto etti.

Alman futbolunda şok protesto Taraftarlar ayağa kalktı

Devre arasında görevliler bu kilitleri keserek maçın yeniden oynanmasını sağladı.

DORTMUND TARAFTARLARINI EMRE CAN SAKİNLEŞTİRDİ

Borussia Dortmund'un sahasında Freiburg'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya da taraftar protestosu damga vurdu. Sarı - siyahlı taraftarlar sahaya bozuk para ve tenis topları atmaya başladı.

Bu anlarda Emre Can, Dortmund'un meşhur kale arkası tribününe giderek taraftarlarla bir süre konuşarak onları yatıştırmaya çalıştı.

Haberin Devamı

ALMAN TARAFTARLAR NEYİ PROTESTO EDİYOR?

Protestolar, Bundesliga ve Bundesliga 2'deki Alman kulüplerinin, ülkenin en üst iki futbol liginin medya haklarının yüzde sekiz hissesinin 20 yılı aşkın bir süre için satılması yönünde oy kullanmasının ardından geldi.

İki ligdeki 36 kulüpten 24'ü, Alman Futbol Federasyonu yöneticilerinin yaklaşık 800 milyon Euro ve 1 Milyar Euro (1 milyar Avro) değerinde olabilecek bir anlaşma için pazarlık yapmasına olanak tanıyacak bu hamle lehinde oy kullandı.

Alman futbolunda şok protesto Taraftarlar ayağa kalktı

Bloomberg'e göre aralarında Blackstone Group, CVC Capital Partners ve EQT'nin de bulunduğu çok sayıda özel sermaye şirketi teklif verdi.

Planlar, liglerin geleneksel değerlerine inanan taraftarlar arasında büyük bir düşmanlıkla karşılandı. Taraftarlar, paydaşların ve yöneticilerin, stadyumlardaki taraftarların zararına, TV hakları sahiplerine ve izleyicilere uyacak şekilde mevcut formatı değiştirmeleri için baskı altına alınabileceğinden endişe ediyor.

Alman futbolunda şok protesto Taraftarlar ayağa kalktı

YORUM YAZ