MENÜ

Alisher Usmanov'a yönelik yaptırımlar sonrası Everton için tehlike çanları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın ilişkileri bulunan Rus oligark Alisher Usmanov, Avrupa Birliği tarafından ciddi yaptırımlara maruz kalırken en büyük sponsoru olduğu Premier Lig ekibi Everton'ın durumu da merak ediliyor.

Alisher Usmanov'a yönelik yaptırımlar sonrası Everton için tehlike çanları

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası Avrupa Birliği, Özbekistan doğumlu Rus oligark Alisher Usmanov'a yönelik yaptırımlar uyguluyor. Usmanov'un durumu, en büyük sponsoru olduğu Premier Lig ekibi Everton'ı da yakından ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Konseyi, yaptığı açıklamada Alisher Usmanov'u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın ilişkileri bulunan bir Rus oligark olarak tanımladı. Konsey ayrıca Kırım ve Ukrayna'da olanların sorumlusu Rus karar verici isimlerin Usmanov tarafından desteklendiğini belirtti.

Usmanov'un Avrupa'daki mal varlığı Avrupa Birliği tarafından dondurulurken Rusya'ya yönelik yaptırımlar sonucunda seyahat yasağına da maruz kalmış oldu.

Haberin Devamı

Everton'a yaptırım ihtimali

Alisher Usmanov'a yönelik yaptırımlar Everton'ı da tehlikeye sokmuş durumda. Usmanov'un sahibi olduğu USM Holding, Everton'ın antrenman tesislerine sponsor olmanın yanı sıra kulüple çok yakın ilişkilere sahip. Öyle ki Everton'ın sahibi Farhad Moshiri, Usmanov'un şirketi USM Holding'in mevcut başkanı konumunda.

YORUM YAZ