MENÜ

Aleksander Ceferin: Seyircisiz de olsa oynamaya başlamalıyız

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, corona virüs salgını nedeniyle askıya alınan liglerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunurken sezonların iptal edilmesi gibi bir seçenek için erken olduğunu ve futbola seyircisiz de olsa dönmek gerektiğini belirtti.

Aleksander Ceferin: Seyircisiz de olsa oynamaya başlamalıyız

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İtalyan basınından Corriere della Sera'ya açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'Seyircisiz oynamak, hiç oynamamaktan daha iyidir'

Maçların yeniden başlama ihtimaline değinen Ceferin, seyircisiz oynamanın en makul seçenek olduğunu belirtti ve "Öncelik elbette taraftarların, oyuncuların, yöneticilerin sağlığı. Birçok seçenek var ve inanıyorum ki bunlar arasında futbola yeniden başlamamıza olanak sağlayacak durumlar var. Seyircisiz olarak devam etmemiz gerekiyor ama bence en önemli şey zaten maçları oynayabilmek. Sadece televizyondan izlemek bile bu zor dönemde insanlara mutluluk ve biraz normalleşme duygusu verecektir. Seyircisiz oynamak, hiç oynamamaktan daha iyidir. Bu durumun sınırlı bir süre olacağını ve sonrasında normale döneceğimize eminim" dedi.

'Sezonların tamamlanamayacağını söylemek için erken'

Haberin Devamı

Federasyonlarla olan görüşmelere de değinen Ceferin, "Tüm faaliyetler yeniden başlama üzerine inşa ediliyor. Herkesin yeniden hayata dönmesi gerekiyor. Güvenliğe saygı duyuyoruz ki yetkililer tarafından onaylanırsa antrenmanlara kaldığımız yerden devam edebiliriz. Maçlar için elbette daha net bir fikir birliğine ihtiyaç olacaktır. Ancak sezonların tamamlanamayacağını söylemek için henüz erken" dedi.

Sezonu iptal etmek adına son bir tarihleri olmadığını ve öncelikle karşılaşmalara başlamalarının önem taşıdığını belirten Ceferin, Eylül-Ekim aylarında oynamanın pek mümkün olmadığını dile getirdi: "Eylül-Ekim aylarında mevcut sezonları bitirmeyi oldukça sıkıntılı buluyorum. 2020-21 takvimi üzerinde ağır bir etkisi olacaktır"

Bağımsız karar alan federasyonlara yaptırım

Belçika gibi sezonu tescil etme kararı alan ülkelerin Avrupa kupalarına katılıp katılamayacağını da değerlendiren UEFA Başkanı, "Bu tür kararları, ben tek başıma almadım. Futbolda yapılar birbirine bağlı ilerliyor. UEFA ve liglerin iyi bir işbirliği içerisinde çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Yürütme Komitesi davaları gözden geçirecek" dedi.

Haberin Devamı

Finansal Fair Play, Manchester City davası, oyuncu sözleşmeleri...

Finansal Fair Play ve oyuncu sözleşmelerindeki duruma değinen Ceferin, "Zaten bazı koşullarını askıya almış olsak da Finansal Fair Play'i devre dışı bırakmayacağız. Birçok fayda sağladı ama amacımız bir engel değil yardım olması ki esnek davranacağız. Manchester City davası ise bağımsız bir organ tarafından ele alınıyor. Yorum yapmak doğru olmaz. Bu süreçte sözleşmeler konusunda kulüplere ve oyunculara daha fazla esneklik sağlamalıyız. Bana öyle geliyor ki transfer sürecini genişletmek iyi bir seçenek" dedi.

YORUM YAZ