MENÜ

Albert Riera'dan Fatih Terim itirafı! 'Bunu çok iyi anladım...'

Bir dönem Galatasaray'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Albert Riera, kariyerine Fransa Lig 2 ekiplerinden Bordeaux'un teknik direktörü olarak devam ediyor. Tecrübeli teknik patron, Fatih Terim hakkında dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Albert Riera'dan Fatih Terim itirafı! 'Bunu çok iyi anladım...'

İlk antrenörlük görevine Galatasaray'da Fatih Terim'in yanında başlayan Albert Riera, kariyerine Fransa'da devam ediyor. Bordeaux'un başında olan İspanyol teknik adam, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öte yandan Riera, Fatih Terim hakkında bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA UZUN SÜRE GÖREV YAPTI

Albert Riera, ilk antrenörlük deneyimini ise Galatasaray'da yaşadı. Ağustos 2020'de dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi.

Terim'in görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna geçen Domenec Torrent ile de çalışma fırsatı buldu. Temmuz 2022'de ise NK Olimpija'nın başına geçti.

Albert Rieradan Fatih Terim itirafı Bunu çok iyi anladım...

BORDEAUX'UN BAŞINA GEÇTİ

Bu sezon Fransa Ligue 2'de kötü dönemden geçen Bordeaux, takımın başına İspanyol Teknik Direktör Albert Riera'yı getirdi. Kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan duyuruda, Riera ile Haziran 2025 tarihine kadar sözleşme imzalandığı ifade edildi.

İŞTE RIERA'NIN AÇIKLAMALARI...

'BUNU ÇOK İYİ ANLADIM'

Haberin Devamı

İspanyol futbol adamı, "Neden Slovenya'da antrenörlük yapmayı seçtiniz?" şeklinde gelen sorunun ardından "İlerleme düşüncesiyle mi, tabii ki. Fatih Terim'in yardımcısı olduğum dönemde, yardımcılık için biçilmiş kaftan olmadığımı anladım. Bu karakterle, kişilikle ilgili. Bunu çok iyi anladım. Benimle birlikte olan antrenörler bile anladı ama ben işimi yaptım. Ben teknik direktör değildim, asistandım. Kendimi teknik direktör olmaya hazır hissediyordum. En iyi şampiyonada olmak için şampiyonanın kalitesini düşünmüyordum. Bir şeyleri iyi yapabildiğimi göstermem gerekiyordu" cevabını verdi.

Albert Rieradan Fatih Terim itirafı Bunu çok iyi anladım...

'ÇOK GENÇTİM'

Bordeaux tercihi de sorulan Riera, "Çok kolay. Bordeaux ile telefon görüşmesi yaptığımda, eski evim ve kendimi çok mutlu hissettiğim eski kulübüm olduğu için seçtim. Ayrıca, bu sevgiyi hissettiğim bir yere gitme duygusu vardı içimde. Bordeaux'ta bir oyuncu olarak elimden geleni yapmadım. Çok gençtim ve fiziksel olarak zayıftım, zor bir şampiyonada oynuyordum. Ama sonuçta burada geçirdiğim iki sezonun ardından bir oyuncu olarak verebileceğimden daha fazla verebileceğimi hissettim. Kendime bir gün buraya geri dönüp o sevgiyi geri vermeye çalışacağımı söyledim." diye konuştu.

Albert Rieradan Fatih Terim itirafı Bunu çok iyi anladım...

YORUM YAZ