MENÜ

Al gülüm ver gülüm: 0-0

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Lider Galatasaray'ın dün gece sahasında Gençlerbirliği'ne yenilerek puan kaybettiği haftada Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanında etkisiz bir oyun oynayarak bir puan alırken, Trabzonspor da puan kayıplarını sürdürmeye devam etti.

Al gülüm ver gülüm: 0-0

Haberin Devamı

Galatasaray 3 puan kaybedince Beşiktaşlılar bayram yaptı, fark azalır diye umutlandı... Trabzonspor cephesinde ise atmosfer bambaşkaydı; kader sınavı gözüyle bakılıyordu Kartal kapışmasına. Haliyle agresif ve pozitif futbol bekliyordu herkes ama Avni Aker’de iki dev adeta uyuttu, futboldan soğuttu! Ortaya keyifsiz bir oyun ve dolayısıyla golsüz eşitlik çıktı. 3 puan 1’er 1’er paylaşıldı, Kafkas’ın da Aybaba’nın da planı tutmadı.

Liderin izinde


Karadeniz’deki maç öncesi beklentiler büyüktü. Beşiktaş zirve yolundaki yerini iyice sağlamlaştırmak, Trabzonspor ise küme düşme potasından uzaklaşmak istiyordu. Her iki takım futbol adına ortaya bir şey koyamayınca, puanları paylaştılar. Lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada, Kartal altın tepside sunulan ikramı, elinin tersi ile itmiş oldu. Bordo-Mavililer ise beraberliğe sevinmek ile avundu.

Uyuttular

Eğer dün geceki maçta Beşiktaş’ın rakibi Trabzonspor değil de, başka bir takım olsaydı, devreyi farklı skorla kapatırdı. Kartal savunmada çok açıklar verdi. Özellikle sol kanat sürekli aksadı. Burada görev yapan Halil ile Serkan silik kaldığı için ataklar golle sonuçlanmadı. Aybaba; kadro tercihini ne kadar doğru yaptıysa, Kafkas da bir o kadar yanlışlar içindeydi. Alanzinho, Sapara, Colman ve Volkan gibi orta alanda maçı çevirecek isimleri yanında tuttu.

Aynı şekilde Beşiktaş da gerçek oyununu sahaya yansıtabilseydi; Trabzonspor önünde üç puanı ilk yarıda garanti altına alırdı. Ancak her iki takım da gol atmak yerine, yememeyi düşündüler. Böylece ortaya zevksiz ve az pozisyonu olan bir maç çıktı. Holosko bomboş durumda golü atamadı. Bunun dışında koca ilk yarıda akıllara takılan bir şey de yaşanmadı.

Böyle de olmaz ki!

İkinci yarıdaki oyuncu değişikliği maça yansımadı. Ev sahibi takım şuursuzca ataklarla yüklenmek isterken, arkada açıklar verdi. Nitekim 51’de Olcay uygun durumda kötü vurdu. Kartal’da Fernandes, Oğuzhan ve İbrahim dışında öne çıkan isim yok gibiydi. Holosko sağ kanatta kayıpları oynadı. Bu olumsuzluk kontratağa dayalı oyunu frenledi. Top alamayan Niang, sinirlenince rakip ve hakemle zaman geçirdi! Maçın sonlarına doğru karşılıklı ataklar final vuruşlarındaki beceriksizlik yüzünden golle sonuçlanmadı...

Futbol adına ‘kısır’ gecede, tribünde ise olaylar yaşandı. 61’nci dakikada sahaya patlayıcı atan gruba, çevik kuvvet müdahale edince, tüm dikkatler buraya verildi.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ