MENÜ

Ajax’ın yıldızı öfkeden çılgına döndü! Yumruklar konuştu

İspanya’nın ardından Hollanda’da da ırkçılık futbolun içerisine girmeye devam ediyor. Ajax’ın oyuncusuna karşı yapılan ırkçılık sonrasında, yıldız futbolcunun verdiği tepki inanılmaz bir boyuta ulaştı.

Ajax’ın yıldızı öfkeden çılgına döndü! Yumruklar konuştu

Ajax'ın yıldızı Steven Berghuis, takım arkadaşına ırkçı sözler söylediği iddia edilen bir taraftarla inanılmaz bir tartışma yaşadı. Sinirlerine hakim olamayan Hollandalı oyuncuyu tutmak çok zor oldu.

Haberin Devamı

31 yaşındaki oyuncu, Ajax ile sezonun son maçında sadece 18 dakika forma giydi ve önceki üç maçı sakatlığı nedeniyle kaçırdı. Ancak John Heitinga'nın ekibi, üçüncü olduğu için prestij maçına çıktı.

14 YIL SONRA BİR İLK

Bu, kulübün 2009'dan bu yana lig’deki en kötü performansı olduğunu ortaya koyuyor. O tarihten bu yana, üst üste 13 sezon boyunca ikinci veya şampiyon oldular. Öte yandan Feyenoord, 2017'den beri ilk lig şampiyonluğunu kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanırken PSV ikinci oldu.

Ajax’ın yıldızı öfkeden çılgına döndü Yumruklar konuştu

OTOBÜSÜN KALKIŞI ERTELENDİ

Hollandalı milli futbolcu Berghuis, Pazar günü Eredivisie'nin Twente'ye 3-1 yenilmesinin ardından Ajax takım otobüsüne binmek için yola koyuldu. Ancak, ırkçılık sonrasında yaşanan arbede dolayısıyla otobüsün kalkışı ertelendi.

Haberin Devamı

YUMRUKLAR KONUŞTU

Hollandalı Tubantia gazetesi, bir taraftarın, Ajax oyuncuları takım otobüsüne binmeden önce Ajax’ın oyuncusu olan Brian Brobbey'e ırkçı sözler söylediğini bildirdi. Bunun üzerine Berghuis, adeta küplere bindi ve duygularına hakim olamayarak ırkçı sözler söyleyen taraftara doğru hücum etti. O anda büyük bir sinir krizi geçiren Hollandalı oyuncu, ırkçılık yapan taraftarı yumrukladı.

Berghuis'in Amsterdam'daki kontratını sürdürmek için iki yılı daha var, ancak Pazar günkü oynayacakları maç öncesinde, yaşadığı bu kavga sonrasında ceza alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Ajax’ın yıldızı öfkeden çılgına döndü Yumruklar konuştu

BERGHUİS’İN KARİYERİ

Holandalı futbolcu, 45 kez ülkesinin formasını giyerken 2011'in başlarında Tukkers formasıyla ilk çıkışını yaptı. Berghuis, 2015'te Premier Lig’de Watford’da oynadı ve 1 yıl sonra Feyenoord'a transfer oldu. Tarihler 2021 yılını gösterdiğinde Ajax’ın yolunu tuttu.

Berghuis'in karıştığı kavganın ardından ırkçı saldırılar kanıtlanırsa, alacağı ceza önemli ölçüde azalabilir.

Ajax’ın yıldızı öfkeden çılgına döndü Yumruklar konuştu

YORUM YAZ