MENÜ

Ajax'ın yıldız ismi Ahmetcan Kaplan kendine hayran bıraktı: Hooijdonk öve öve bitiremedi

AZ Alkmaar maçında ilk kez Ajax A Takım formasını giymeyi başaran Ahmetcan Kaplan, bu hafta sahaya ilk 11'de çıktı. Genç oyuncu Teknik Direktör Johhny van't Schip ve eski Fenerbahçeli Pierre van Hooijdonk'tan övgü almayı başardı.

Hollanda Eredivisie'nin 24. haftasında Ajax sahasında Utrecht'i konuk etti. AZ Alkmaar maçında sonradan oyuna giren ve performansıyla beğeni toplayan milli oyuncu Ahmetcan Kaplan, karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

Haberin Devamı

Ev sahibi ekip 39. dakikada Brobbey'in golüyle 1-0 ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Karşılaşmanın 77. dakikasında Taylor'un golüyle 2-0 öne geçen Ajax, 83. dakikada Rensch'in kırmızı kart görmesine rağmen sahadan üç puanla ayrıldı.

AHMETCAN YİNE BÜYÜLEDİ

İlk 11'de sahaya çıkan ve 90 dakika sahada kalan Ahmetcan Kaplan, 75 kez topla buluştu. Yüzde 93.3 pas ortalamasıyla oynayan yıldız oyuncu 15 kez ile takımının en fazla ikili mücadeleye giren ismi oldu.

21 yaşındaki oyuncu bu ikili mücadelelerin yedisinde rakiplerine üstünlük sağlarken, üç kez top kapmayı başardı. Bir kez pas arası altı kez de topu tehlike bölgesinin dışına göndererek takımının savunmadaki en etkili ismi olmayı başardı.

Ajaxın yıldız ismi Ahmetcan Kaplan kendine hayran bıraktı: Hooijdonk öve öve bitiremedi

VAN HOOIJDONK'TAN AHMETCAN SÖZLERİ

Haberin Devamı

2003 ile 2005 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Hollandalı efsane oyuncu Pierre Van Hooijdonk, yorumculuk yaptığı Studio Voetbal'da Ajax'ı değerlendirdi.

Hooijdonk, Ahmetcan Kaplan için, "Ahmetcan Kaplan ve Mannsverk beni gerçekten etkiledi. Her şey oldukça güzel görünüyor" ifadelerini kullandı.

İŞTE SÖZLEŞMENİN DETAYLARI

VAN'T SCHIP'TEN AHMETCAN YORUMU

Ajax Teknik Direktörü Johnny Van't Schip, 2-0'lık galibiyetinden ardından açıklamalarda bulundu. 60 yaşındaki teknik adam genç oyuncuyla ilgili olarak, "Ahmetcan gerçekten de forveti ısırabilen ve ikili mücadelelere girebilen bir merkez defans oyuncusu olduğunu çok net bir şekilde gösterdi.

Ajaxın yıldız ismi Ahmetcan Kaplan kendine hayran bıraktı: Hooijdonk öve öve bitiremedi

Ayrıca topla çok sakin, doğru opsiyonu aramaya çalışıyor. Eğer bu yoksa ve farklı bir şekilde savunma yapmamız gerekiyorsa, bunu da yapıyor. Bizim için bir takviye ve sakatlıklarının ardından kadromuza kattığımız bir oyuncu. En hızlısı değil ama pozisyonel olarak güçlü."

Ajaxın yıldız ismi Ahmetcan Kaplan kendine hayran bıraktı: Hooijdonk öve öve bitiremedi

YORUM YAZ