MENÜ

Ajax'a transfer olan Jordan Henderson'a forma numarası şoku

Suudi Arabistan kariyeri kısa süren Jordan Henderson, Ajax'a 2,5 yıllık imza attıktan sonra bir sürprizle karşı karşıya kaldı.

Ajax'a transfer olan Jordan Henderson'a forma numarası şoku

Al-Ettifaq'a imza attıktan 6 ay sonra Suudi Arabistan'dan ayrılma kararı alan Jordan Henderson, Avrupa futboluna geri döndü. Liverpool'un eski orta sahası, Hollanda Eredivisie devi Ajax ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Ajax'a geldiği için mutu olduğunu belirten Henderson, forma numarası konusunda ise sürpriz yaşadı.

Haberin Devamı

İSTEDİĞİ FORMA NUMARASI YASAK

Henderson, çok sevdiği 14 numaralı formayı Ajax'ta sırtına geçirmek istedi ancak bu mümkün olmadı. Ajax, efsane futbolcusu Johan Cruyff'tan ötürü 14 numaralı formayı çoktan emekli etti. İngiliz orta saha bu yüzden 6 numaralı forma ile yetinmek zorunda kaldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Henderson, "14 benim numaram ama burada buna izin verilmiyor, öğrendim! Bunun Cruyff için emekliye ayrıldığını hatırladım ki bu da anlaşılabilir bir durum" 6 numara da benim için iyi, bugün oğlumun doğum günü ve babam küçükken 6 numarayı giyiyordu. Umarım bu iyi bir alamettir" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ