MENÜ

Ajax - Sparta Rotterdam maçının hakeminden tarihi karar! Mohammed Kudus...

Ajax ile Sparta Rotterdam arasında oynanan karşılaşmaya Mohammed Kudus'un gol sevinci damga vururken, hakemin kararı takdir topladı.

Ajax - Sparta Rotterdam maçının hakeminden tarihi karar! Mohammed Kudus...

Hollada Eredivisie'nin 22. haftasında Ajax sahasında Sparta Rotterdam'ı konuk etti. Mücadelye hızlı başlayan ev sahibi ekip altıncı dakikada Dusan Tadic'in golüyle 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

27. dakikada Kenneth Taylor sahneye çıkarak skoru 2-0'a taşıyan golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

64. dakikada Dusan Tadic penaltı atışında topun başına geldi. Sırp yıldızın golüyle skor 3-0 oldu. Mücadelede son sözü ise Mohammed Kudus söyledi.

Ajax - Sparta Rotterdam maçının hakeminden tarihi karar Mohammed Kudus...

23 yaşındaki Ganalı yıldızın golüyle Ajax, rakibini 4-0 mağlup ederek sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

ATSU'YU UNUTMADI

Kahramanmaraş merkezli iki depremden Hatay da yüksek seviyede etkilendi. Kariyerine Hatay'da devam Ganalı yıldız Christian Atsu, depremden günler sonra enkazda cenazesine ulaşıldı.

Ajax'ın dördüncü golünü atan Mohammed Kudus attığı golden sonra formasını çıkardı ve altında 'R.I.P. ATSU' (Huzur içinde uyu Atsu) yazılı tişörtünü kameralara gösterdi.

Haberin Devamı

HAKEMDEN TARİHİ KARAR

Ajax ile Sparta Rotterdam arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Hollandalı hakem Pol van Boekel, formasını çıkaran Mohammed Kudus'un yanına geldi. Kurallar gereği Ganalı yıldıza sarı kart göstermesi gereken Boekel bu kuralı uygulamadı.

Boekel'in bu kararı futbol kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

Ajax - Sparta Rotterdam maçının hakeminden tarihi karar Mohammed Kudus...

KUDUS'DAN AÇIKLAMA

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Mohammed Kudus, hakemle alakalı da açıklamalarda bulundu. Kudus, "Bu ölüm kalım meselesi. Futbolun kurallarından daha önemli.

Hakem yanıma geldi. Buna izin verilmediğini, ancak durumu anlayabildiğini söyledi. Bunun için ona minnettarım. Ona büyük saygı duydum" dedi.

KUDUS'TAN ATSU SÖZLERİ

Mohammed Kudus gol sevinci ile ilgili olarak da konuştu. Kudus yaptığı sevinç için, "Bu Christian içindi. Türkiye'de yaşananları herkes biliyor. O benim için değerli biri olduğundan bunu yapmayı seçtim.

Ajax - Sparta Rotterdam maçının hakeminden tarihi karar Mohammed Kudus...

Ondan çok şey öğrendim. Bana düzenli olarak tavsiyelerde bulundu. Bugün yaptığı her şey onun içindi. Gol atamasaydım maçtan sonunda da tişörtümü gösterecektim." diye konuştu:

YORUM YAZ