MENÜ

Afetzedeler için sporcular el ele

Türkiye’nin dört bir yanındaki meslektaşları gibi Fenerbahçeli sporcular da depremzedeler için kolları sıvadı. Maddi desteğin yanı sıra, kulübün oluşturduğu merkeze giden futbolcular, basketbolcular ve voleybolcular malzemelerin ayrılması ve kolilenmesi için yardım etti.

Afetzedeler için sporcular el ele

Hem yurdumuzun hem de dünyanın dört bir yanındaki sporcularımız, Atatürk’ün bu sözüne layık olduklarını bir kez daha gösterdi. Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen büyük depremin ardından hemen kollar sıvandı. Kulüplerimiz yardım merkezleri kurdu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş; İstanbul’da yardım toplama konusunda ortak hareket etti. Fenerbahçeli sporcular, diğer kulüplerdeki meslektaşları gibi afetzedeler için harekete geçti.

Haberin Devamı

10’dan fazla tır gitti

Sarı-Lacivertli futbolcular, basketbolcular ve voleybolcular önce bağış kampanyalarına maddi destek verdi. Yetmedi, Ülker Stadı’nda yer alan Fenerbahçe’nin yardım merkezine koştu. Birlik oldular, merkeze gelen ürünlerin ve malzemelerin hazırlanması için oradaki görevlilere omuz verdiler. Kimi yardım malzemelerini ayırdı, kimi kolileri bantladı, kimi de hazırlanan kolilerin tırlara yüklenmesine yardımcı oldu. Fenerbahçe’nin yardım merkezinden 10’dan fazla tır, afetten etkilenen şehirler için yola çıktı.

Yardım toplamaya devam

Ülker Stadı’nda gerekli malzemelerin toplanmasına devam ediliyor. Sadece Fenerbahçeli değil, başta Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Trabzonsporlu olmak üzere stada yakın yaşayan diğer takımların taraftarları da yardım paketlerini Ülker Stadı’na getiriyor. Yetkililerle koordineli bir şekilde en çok ihtiyaç duyulan malzemeler toplanarak tırlarla bölgeye gönderilmeye devam edecek.

Haberin Devamı

Afetzedeler için sporcular el ele

"Yardım etmek gerekiyor"

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu şunları söyledi: Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Çok büyük bir acı yaşıyoruz ülkece. Çok yakın arkadaşlarım, dostlarım orada. Elimizden geldiğince yardım etmeye geldik. Bir ihtiyaç varsa sonuna kadar yapacağız. Maalesef kötü haberler alıyoruz ama inşallah bu haberler bir an önce son bulur. Oralara yardım etmek gerekiyor. Özellikle Hatay maalesef çok kötü durumdaymış. Halkımız buraya büyük bir yardım getiriyor. Hepsinden Allah razı olsun. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Afetzedeler için sporcular el ele

"Elimizden geldiğince..."

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, yardım merkezinde verdiği demeçte, “Derin bir üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın da bir an önce kurtulmasını umuyoruz. Hava şartları da çok kötü ne yazık ki. İnşallah en kısa sürede enkaz altından çıkarılabilirler. Hepimizin önceliği depremin yaralarını sarmak. Biz de elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Kulübümüze de bu imkanı bize sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Afetzedeler için sporcular el ele

Mert Hakan Yandaş: Her zaman hazırız

Sarı-Lacivertliler’in başarılı futbolcusu şunları söyledi: “Vatanımıza, milletimize baş sağlığı diliyorum. Yakınlarını kaybedenlere sabır, enkaz altında olanlara, yakınlarını enkaz altından çıkarmaya çalışanlara da Allah yardım etsin. Dualarımız onlarla, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Canımız çok sıkkın. Ne yapabiliyorsak yapmaya çalışıyoruz ama orada bulunan yakınlarımızla konuşuyoruz, durum gerçekten çok vahim. Elimizden gelen ne varsa yapmaya her zaman hazırız. Keşke onlara sahada yardımcı olabilsek. Bu mümkün olursa gitmeyi de düşünüyorum.

Jorge Jesus ve ekibinden örnek davranış

Jorge Jesus ve yardımcıları, deprem felaketi karşısında kayıtsız kalmadı. Portekizli teknik adam ve ekibinin yardım konusunda kulüp yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundukları öğrenildi. Ardından Jesus, yardımcılarıyla birlikte deprem bölgesine gönderilecek malzemeleri temin ederek kulübün yardım merkezine teslim etti. Tecrübeli teknik adam, takıma izin vermesine rağmen İstanbul’dan ayrılmamıştı. Jesus’un hafta sonunda ailesini görmek için Portekiz’e gideceği kaydedildi.

YORUM YAZ