MENÜ

Adnan Şentürk, Düzcespor'da aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız!

Sezon başı Düzcespor'un başına geçen tecrübeli teknik direktör Adnan Şentürk'ün takımına inancı ve güveni tam. Uşak deplasmanında galip gelerek başlangıcı 3 puanla yapan Düzce ekibi, engelleri yavaş yavaş atlayıp sezonu mutlu sonla tamamlamak istiyor. Kadrosunda dikkat çeken isimler bulunan adeta tam bir hoca takımı olan Düzcespor, ipi göğüsleyip adını 1. Lig'e yazdırmak istiyor.

Adnan Şentürk, Düzcespor'da aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız!

Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta topladığı 52 puanla 8. sırada yer alan Düzcespor, yeni sezonda kabuk değiştirdi. Takımı Adnan Şentürk'e emanet eden Kırmızı Beyazlılar, kayyum süreci nedeniyle hazırlıklara ve transferlere geç başlamak zorunda kaldı. Yaşanan olumsuz sürece rağmen ekibiyle birlikte işi sıkı tutan Şentürk, kadroya önemli takviyeler yapılmasını sağladı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPILDI

Ankara Keçiörengücü'nden Taha Ayan, Kırşehir SFK'dan Ahmet Sun, Amasyaspor'dan Yakup Zorlu, Ankara Demirspor'dan Metin Erol, Fethiyespor'dan Burak Başkaya, 24Erzincanspor'dan Ömer Esenkaya, Batman Petrolspor'dan Şahin Şafakoğlu transferleri yapılırken alt lig takipçilerinin yakından tanıdığı, uzun yıllar 1. Lig ve Süper Lig tecrübesi bulunan isimler de kadroya dahil edildi.

LİGİ TANIYAN TECRÜBELİ İSİMLER

Uşakspor'dan Uğur Arslan Kuru, İnegölspor'dan Yasin Palaz, Nevşehir Belediyespor'dan Kerem Can Akyüz Düzce'nin yolunu tutarken eski Beşiktaşlı futbolcular Atakan Üner ile Oğuzhan Aydoğan da imzayı atan diğer isimler oldular.

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

ADNAN ŞENTÜRK: EKİBİM VE BEN HAZIRIZ!

2023/24 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Düzcespor, yeni sezona Uşak deplasmanında başladı ve geriye düştüğü maçta 3 puanı almasını başardı. Zorlu bir süreç geçirmesine rağmen Uşak'da alınan galibiyet, teknik heyet, futbolcular ve şehre moral olurken takımın tecrübeli hocası Adnan Şentürk, FANATİK'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'RAKİPLERDEN 20 GÜN SONRA BAŞLADIK'

Kongre tarihinin henüz gelmemesi nedeniyle sezonu geç açtıklarının altını çizen Şentürk, "Yaşanan süreç nedeniyle Düzce'ye biraz geç gelebildik ve rakiplerimizden 20 gün sonra sezon hazırlıklarımıza başladık. Kulüp kayyumda şu an, kongreler geç tarihte. Bolu ve Topuk Yaylası'nda iki kamp yaptık ve ilk maça 15 günlük hazırlıkla çıkabildik. Fiziksel olarak henüz hazır olmasak da kazanmasını bildik. Bu bize güven kazandırdı." dedi.

'KADRO YAPISINI BİLİYORUM, HEPSİ ÇOK KARAKTERLİ VE YETENEKLİ'

İstediği oyuncuların takıma katıldığının altını çizen tecrübeli isim, "Geçtiğimiz sezonun kadrosundan çok az oyuncu vardı ve transfere ihtiyacımız vardı. Altyapıdan 8 oyuncu alarak takımı oluşturduk, iyi de bir ekip oldu. Transfer ettiğim oyuncuların bir çoğu daha önce birlikte çalıştığım oyuncuların. Hepsi çok yetenekli ve karakterli isimler. Takımımdaki kadro yapısını iyi biliyorum ve ilerleyen günlerde daha iyi olacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

'ESKİ OYUNCULARIM DAVETİMİ GERİ ÇEVİRMEDİ'

Uzun yıllar Ankaragücü altyapısında aktif olarak görev almasının ardından 2 sezon Başkent ekibinin Süper Lig'de teknik direktörlük görevini üstlenen, devamında Elazığspor, E. Şekerspor, Türk Telekom, Batman Petrolspor, Ankara Demirspor, Etimesgut Belediyespor, Çankaya FK ve Hacettepe gibi takımları yöneten Adnan Şentürk, Düzcespor'a eski oyuncularını da kazandırdı. Düşündüğü oyuncuların kadroya katılmasından memnun olan 58 yaşındaki futbol adamı, eski oyuncularına da davetini geri çevirmedikleri için teşekkür etti, ekledi:

'18-20 YAŞLARINDA BENİMLE ÇIKIŞ YAPTILAR'

"26 kişilik kadromuz var. Transferde ince eleyip sık dokuduk. Bir üst ligden gelen oyuncuları takıma kazandırdık, bu isimler 18-20 yaşlarında benimle çıkış yaptılar."

'YASİN VE KERİM CAN FEDAKARLIK YAPTI, BİR TELEFONUMLA GELDİLER'

"Yasin Palaz ve Kerim Can Akyüz'ü ilk oynatan teknik adamım. Daha önce çalışmış olmam, buraya gelmelerinde önemli bir rol aldı. Fedakarlık yaptılar, bir telefonumla geldiler ve davetimi geri çevirmediler. Aile ortamını kurduk, başarılı olmayı hedefliyoruz"

Haberin Devamı

'OĞUZHAN AYDOĞAN ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL'

Borussia Dortmund altyapısından Beşiktaş'a gelen ancak ilerleyen süreçte Siyah Beyazlı ekipten ayrılan, Aachen, Ankaraspor ve Menemenspor macerası sonrası Düzce'nin yolunu tutan Oğuzhan Aydoğan'ın önemli bir potansiyel olduğunu aktaran Şentürk, "Süreci takip ettim, kabuğunu kıramamış ve yeteneklerini tam olarak kullanma fırsatını bulamamış bir oyuncu. Alman ekolünde 16-17 yaşlarında milli olmak kolay değil, bir disiplin gerektirir. Umuyorum ki bizde tekrar çıkışa geçecek. Daha iyi olacağına inancım tam." dedi.

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

'ATAKAN ÜNER SAKATLIĞINI ATLATTI, FORMAYI İSTİYOR'

Altınordu'dan büyük umutlarla Beşiktaş'a giden ancak sakatlıklar nedeniyle istediği forma şansı bulamayan Atakan Üner'le ilgili konuşan hoca, "Ona inanıyorum, artık sakatlığını atlattı ve formayı istiyor. Ekibimle beraber belirli bir araştırma yaptıktan sonra bu çocukları transfer ettim. Çok iyi başladı ve potansiyeli çok yüksek." dedi.

Haberin Devamı

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

BARIŞ ALPER YILMAZ'I KEŞFEDEN İSİM!

Alt liglerden Süper Lig'e giden oyuncular konusunda oldukça sıcak olduğunu aktaran Adnan Şentürk, Galatasaray forması giyen Barış Alper Yılmaz'ın kariyerinde önemli bir role sahip olduğunu hatırlattı, şu ifadeleri kullandı:

'RİZE'YE DÖNMESİNİ İSTEDİLER, KARŞI ÇIKTIM!'

"Sorumluluk almak, fedakarlık yapmak ve risk üstlenmek gerekiyor. Barış Alper'i Ankara Demirspor'da ilk antrenmana alan hocayım ve takıma kazandırdım. Genç oyuncuları değerlendirmek ve fırsat vermek gerekiyor. Rize'den geldi, forma şansı verdim. O dönem okul problemi nedeniyle Rize'ye dönmesini istediler, karşı çıktım ve bu durumu serzenişle karşıladım. Bizimle devam etti ve henüz çok gençti. Çok güçlü ve tecrübeli bir takımdık, Barış Alper de zaman zaman oyuna dahil oldu ve sezonu şampiyonlukla tamamladık."

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

'POTANSİYELİNİ GÖRDÜM, HERKESİN ÇOK EMEĞİ VAR'

"Devamında Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. Fırsat verdiler, şans tanıdılar, düzenli oynattılar. Sonrasında Milli Takım ve Galatasaray... Potansiyelini gördüğüm genç bir oyuncunun lisansını çıkması sağladım, Keçiörengücü de emeğiyle Barış Alper Türk futboluna kazandırıldı. Hepsinin çok emeği var, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Adnan Şentürk, Düzcesporda aile ortamını oluşturdu: Yetenekli ve karakterli oyunculara sahibim, daha iyi olacağız

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Güzel sonuçlar almaya devam edip eksik pozisyonları tamamlamaları halinde önlerinin açık olduğunu belirten Şentürk, taraftara da mesaj gönderdi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Düzcespor kadrosu geçen sezon da çok kaliteliydi. Düzce şehri, son yıllarda potansiyelli oyuncuları izliyor. Bu oyuncular, bir üst liglere transfer yapabiliyor. Bu sezon da iyi bir kadromuz oluştu. Kervan yolda düzülür derler. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olmayı hedefliyoruz. Taraftarlar tabii ki beklenti içerisinde olacak. Biz de önemli hedeflere aday bir şekilde yol alacağız. Büyük baskıyı biz ekip olarak kaldırırız, tecrübeliyiz. Ancak takımımız genç, 4-5 hafta opsiyona ihtiyacımız var."

'TAKIMA SAHİP ÇIKSINLAR'

Düzcespor taraftarının takımına sahip çıkmasını arzu ederim. Düzcespor, Düzceliler'in. Biz profesyoneliz, hizmet ediyoruz. Ekibim ve ben her türlü duruma hazırız, Düzcespor'u hak ettiği yere getirmek için elimizden gelenin çok daha fazlasını yapacağız. Her ne olursa olsun takımlarının yanında olsunlar, bizi inansınlar ve güvensinler. Onları mutlu etmek birinci önceliğimiz."

YORUM YAZ