MENÜ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sporda Şiddet Yasası yenilenecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trendyol Süper Lig’de MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından yaşananlara ilişkin konuştu. Tunç, “Yasaya dair bazı ihtiyaçlar tespitinde bulunduk. Bu konudaki taslağı meclise sunacağız” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sporda Şiddet Yasası yenilenecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da değişiklik müjdesi... Tunç, bu tür olaylara ilişkin önemli yaptırımların bulunduğunu, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ortaya çıkan birtakım ihtiyaçların da bulunduğunu belirtti. Cezai yaptırımların artırılması adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tunç, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘YENİDEN DEĞERLENDİRME’

“Yeniden bir değerlendirme yaparak, spor sahalarında görmek istemediğimiz bu olayların bir daha olmaması noktasında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da birtakım ihtiyaçlar olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda biz taslak çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Konunun tüm taraflarıyla görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Gerek federasyon gerek kulüplerimiz gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız tüm taraflarla birlikte hazırladığımız ve ihtiyaçları ortaya koyduğumuz taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Takdir tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisinin. Kanunlaştığında da uygulamasını takip noktasında elbette ki yürütmenin bu konudaki hassasiyeti devam ediyor.”

Haberin Devamı

'ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR'

Adalet Bakanı Tunç, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından hemen adli soruşturmanın başlatıldığını anımsatarak, yargılama sürecinin de takip edileceğini sözlerine ekledi.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sporda Şiddet Yasası yenilenecek

YORUM YAZ