MENÜ

Acun Ilıcalı'nın yeni takımı NK Maribor'u Avrupa yakından takip ediyor: İşte yetiştirdikleri yıldızlar

Acun Ilıcalı futbol yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Başarılı iş insanı Slovenya futbolunun en önemli takımlarından biri olan NK Maribor'a yatırım yapma kararı verdi. İşte Sloven ekibinin kadrosundaki dikkat çeken isimler ve son yıllarda Avrupa'ya ihraç ettiği yıldız oyuncular...

Acun Ilıcalı'nın yeni takımı NK Maribor'u Avrupa yakından takip ediyor: İşte yetiştirdikleri yıldızlar

Hull City kulübünün sahibi iş insanı Acun Ilıcalı, futbol yatırımlarına Slovenya'da devam ediyor. Ilıcalı, ülkenin en ünlü futbol kulüplerinden NK Maribor'u satın almaya karar verdi.

Haberin Devamı

"BİZİM İÇİN EN UYGUN KULÜBÜN MARIBOR OLDUĞUNA KARAR VERDİK"

Slovenya Ligi ekiplerinden Maribor’u almak istediklerini söyleyen Acun Ilıcalı, “Slovenya'daki hangi kulübün bize en uygun olduğunu araştırdıktan sonra bu kulübün Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor'daydım, şehri, stadyumu ve kulübü yöneten insanları gerçekten çok sevdim. Diğer kulüplere de saygı duyuyorum, Mura çok başarılı, Olimpija Avrupa'da da büyük bir isim ama Maribor da öyle. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük ama sonunda bir karar verilmesi gerekiyor. Şimdi ise takım ve ben bu projenin harika taraftarlarla, harika insanlarla ve harika bir şehirle doğru proje olduğu konusunda kararlıyız. Aynı zamanda Maribor’un çok güzel bir havaalanı var! Bu benim için çok önemli çünkü sürekli seyahat ediyorum ve gelip gidebileceğim küçük bir havaalanı işimi çok kolaylaştırır. Futbola deli oluyorum ve tabii ki işimin yanı sıra mümkün olduğunca çok maç izlemek istiyorum. Maribor konumu itibariyle de bize çok uygun” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SLOVENYA'NIN EN BAŞARILI TAKIMI

Maribor, Slovenya 1. Ligi'nde birçok kez şampiyonluk sevinci yaşarken, 2006 yılında ise UEFA Intertoto Kupası'nı kazanmayı başardı. 2023/2024 sezonunda ise ligde 63 puanla ikinci sırada yer alan NK Maribor sezonu Konferans Ligi Elemeleri'ne katılmayı hak kazanarak tamamlamayı garantiledi.

AVRUPA'NIN TAKİP ETTİĞİ TAKIM

NK Maribor, yetiştirip Avrupa'ya sattığı oyuncularla da dikkat çekmeyi başaran bir takım... Sloven ekibi, 2018/2019 yılında Jan Mlakar'ı 3 milyon Euro karşılığında Brighton'a, sezon başında 21 yaşındaki golcü Zan Vipotnik'i 2.7 milyon Euro bedelle Fransız ekibi Brodeaux'ya, bir dönem Hatayspor'da da forma giyen Jean-Claude Billong'u 2.50 milyon Euro'ya Benevento'ya, 2010/2011'de kariyerinde Fiorentino ve Atalanta gibi takımların formasını giyen Josip Ilicic'i 2.30 milyon Euro'ya Palermo'ya satmışlardı. Şimdilerde 36 yaşında olan oyuncu yıllar sonra esk takımına geri döndü.

Acun Ilıcalının yeni takımı NK Mariboru Avrupa yakından takip ediyor: İşte yetiştirdikleri yıldızlar

Şimdilerde Serie A ekibi Cagliari'de forma giyen Antoine Makoumbou, Sampdoria'daki Stojanovic gibi isimler de NK Maribor tarafından parlatılan isimler olmuştu.

Haberin Devamı

KADRODAKİ DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

NK Maribor'un en dikkat çeken ismi, bu sezon oynadığı 35 maçta 19 gol atarken üç kez asist yapan 25 yaşındaki Arnel Jakupovic. Boşnak asıllı Avusturyalı oyuncunun yanı sıra Jan Repas, Pijus Sirvys, Marcel Lorber gibi isimler de takımın yıldız oyuncuları arasında gösteriliyor.

Acun Ilıcalının yeni takımı NK Mariboru Avrupa yakından takip ediyor: İşte yetiştirdikleri yıldızlar

YORUM YAZ