MENÜ

A Milli Takım'da 4 günde ne değişti? Montella dokunuşu...

A Milli Takım'a Montella dokunuşu! İtalyan teknik adam kısa süre önce çalışmaya başladığı Ay-Yıldızlı ekiple kritik Hırvatistan'ı 1-0 yenerek grupta iddialı konuma geçti. Peki, 4 günde ne değişti? İşte Montella'nın A Milli Takım'a dokunuşu ve detaylar...

A Milli Takım'da 4 günde ne değişti? Montella dokunuşu...

EURO 2024 elemelerinde son dünya üçüncüsü Hırvatistan'ı güçlü bir oyunla 1-0 yenerek grupta liderliğe yükselen Ay-Yıldızlılar'da Vincenzo Montella'nın teknik direktörlüğe gelişi takımı ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

Sadece 4 gün geçirdiği oyunculara verdiği pozitif enerji ve yaptığı dokunuşlar, Türkiye'ye Almanya yolunu büyük ölçüde açtı. Maç sonundaki coşkulu sevinç ve oyuncuların birlik duygusuyla özlenen ruhu geri getiren ve ilk maçta sınıfı geçen İtalyan teknik adamın hamlelerinin sonuçlarını, madde madde mercek altına aldık:

İLK MAÇA GÖRE DAHA EFEKTİF

Hırvatistan'a 2-0 yenildiğimiz ilk maça göre daha efektif bir görüntü çizen Milliler; şut isabet oranı (%53.5), top çalma (%44.4), tehlike engelleme (%283) ve gol fırsatı (%400) değerlerinde gözle görülür bir artış gösterdi. Ayrıca %22.5 daha az top kaybı gerçekleştirdi.

BİLDİĞİ İSİMLERİ TERCİH ETTİ

Hırvatistan önünde ilk 11'i Süper Lig'den bildiği ve tanıdığı isimlerden oluşturdu. Avrupa'dan sadece Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan ve Cenk Özkaçar'ı tercih etti.

Haberin Devamı

SAMET'E FORMA VERDİ

Fenerbahçe'de gözden düşen eski öğrencisi Samet Akaydın'a stoperi teslim etti. Hocasının yüzünü kara çıkarmayan oyuncu, en çok ikili mücadele kazanan (7) ve top kapan ikinci isim (3) olurken top uzaklaştırma (6) ve şut engelleme (4) değerlerinde de zirvedeydi.

ABDÜLKERİM'İ OYNATTI

Kuntz tarafından fazla tercih edilmeyen Abdülkerim'e şans verdi. 29 yaşındaki stoper; 3 hava topu kazanırken 1 topu çizgiden çıkardı ve 11 başarılı savunma aksiyonu gösterdi.

İSMAİL SÜPER ÜÇLÜYÜ BOZDU

Rakiplerine orta sahada duvar olan İsmail Yüksek, Milli Takım'da en uzun süresini (86) oynadı. Hırvatlar'ın tamamından (7) fazla top kaparken (8), aynı zamanda değerleri 73 milyon Euro'yu bulan Modric- Brozovic-Kovacic üçlüsünün toplamından (13) daha fazla ikili mücadeleden galip çıktı (16).

DURAN TOPLAR İÇİN ÖNLEM

Grupta duran toptan en çok gol atan (3) Hırvatistan'a karşı savunmayı ve önünü uzun boylu oyunculardan kurdu. Samet (1.90 cm), Abdülkerim (1.85 cm), Cenk (1.90 cm), Salih (1.85 cm) ve İsmail (1.83 cm) tam 9 hava topu kazandı.

GALATASARAY'IN 100. YIL FORMASINA HÜCUM!

GOLLE MEYVESİNİ ALDI

Kanatta oynatılan Barış Alper Yılmaz'ın hızına ve kuvvetine güvenen teknik direktör Montella, genç oyuncuyu santrforda kullanmanın meyvesini de galibiyet golüyle aldı.

Haberin Devamı

A Milli Takımda 4 günde ne değişti Montella dokunuşu...

YORUM YAZ