MENÜ

5-2'lik mağlubiyetin ardından Jürgen Klopp'a geçen sezonki finalden sonra söyledikleri hatırlatıldı

Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool sahasında 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Real Madrid'e 5-2 mağlup oldu. Sahasında farklı mağlup olan Liverpool'un turu geçmesine imkansız gözüyle bakılırken, Alman çalıştırıcı Jürgen Klopp'a geçen sezon İstanbul için söylediği sözler hatırlatıldı.

5-2'lik mağlubiyetin ardından Jürgen Klopp'a geçen sezonki finalden sonra söyledikleri hatırlatıldı

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Liverpool ile Real Madrid, Anfield Road'da karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi ilk 14 dakikada Darwin Nunez ve Mohamed Salah'ın golleriyle 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

21. dakikada Vinicius Junior ile farkı bire indiren Real Madrid muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 36. dakikada Vinicius Junior'ın golüyle beraberliği sağlayan İspanyol devi, 47. dakikada Eder Militao ile 55 ve 67. dakikalarda Karim Benzema'nın attığı gollerle sahadan 5-2 galip ayrıldı.

SALAH GERRARD'I GEÇTİ

Real Madrid karşısında attığı gol, Mohamed Salah'ı Liverpool tarihine geçiren gol oldu. Kırmızı formayla Avrupa arenasında tam 42. golünü kaydeden deneyimli hücum oyuncusu, efsane isim Steven Gerrard'ı geride bırakarak Avrupa Kupaları'nda İngiliz ekibinin en çok fileleri sarsan ismi olarak kayıtlara girdi.

Öte yandan Salah, Devler Ligi'nde 8 ayrı maçta hem gol hem asist yaparak bir İngiliz kulübüyle bunu başaran ilk oyuncu unvanını elde etti.

Haberin Devamı

5-2lik mağlubiyetin ardından Jürgen Kloppa geçen sezonki finalden sonra söyledikleri hatırlatıldı

RAFA BENITEZ'DEN TARİHİ FİNALLE İLGİLİ SÖZLER

İngiliz devi Liverpool'da 2005 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Rafael Benitez, müthiş final mücadelesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milan karşısında 3-0'dan geri gelip, penaltı vuruşları sonucunda takımının kazandığı kupanın, efsanevi olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Bana göre tartışmaya açık olmayan tek bir şey var. İstanbul'daki maç duygusal açıdan tarihteki en iyi Avrupa kupası finaliydi. Muhtemelen uzun yıllar öyle kalacak ve bir benzerini görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.,

62 yaşındaki teknik adam, o dönemle ilgili olarak şunları söyledi: "İstanbul'da, Milan'ın harika bir takımı vardı. İşte futbolun güzelliği bu. O dönemin hocası Carlo Ancelotti ile ilgili konuşuyoruz. Ama o bu finali konuşmaktan hoşlanmıyor. Aynı şekilde 2007'de kaybettiğimiz finali ise ben konuşmayı sevmiyorum. 2007'de Atina'da iyi olan bizdik ama onlar kazandı."

JURGEN KLOPP'UN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de şampiyonluğu bir puan farkla Manchester City'e kaptıran Liveprool, Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselme başarısı göstermişti. Yarı finalde Villarreal'i 2-0 ve 3-2'lik skorlarla geçen İngiliz ekibi finalde Real Madrid'e konuk olmuştu.

5-2lik mağlubiyetin ardından Jürgen Kloppa geçen sezonki finalden sonra söyledikleri hatırlatıldı

Liverpool, Stade de France'da oynanan karşılaşmada başından sonuna kadar daha etkili bir oyun sergilese de 1-0 mağlup olarak kupayı Real Madrid'e kaptırmıştı.

Haberin Devamı

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp dev finalin ardından yaptığı açıklamayla gündeme oturmuştu. Alman çalıştırıcı, BT Sport'a yaptığı açıklamada; BT Sport'a konuşan Klopp şunları söyledi: "Soyunma odasındaki kimse harika bir sezon geçirdiğimizi düşünmüyor. Sanırım bunun için birkaç saate ihtiyacımız var."

"İyi bir oyun oynadık, mükemmel değildi. Derin dizilişle kurulmuş rakibe karşı mükemmel oyun sergilemenin mümkün olduğunu düşünmüyorum."

"Finale çıkmak kötü değil. Bu da bir başarı. Tekrar geleceğimize dair içimde güçlü bir his var. Oyuncularım gerçekten rekabetçi. Birlikte olağanüstü bir ekibimiz var."

5-2lik mağlubiyetin ardından Jürgen Kloppa geçen sezonki finalden sonra söyledikleri hatırlatıldı

"Gelecek sezon final nerede? İstanbul'da mı? Otel rezervasyonunuzu yapın!" diye konuşmuştu.

Dün gece oynanan maçın ardından sosyal medyada Klopp'un bu sözleri gündem oldu.

Liverpool'un Unutulmaz 2020 Yılı

YORUM YAZ