MENÜ

30 yaşında futbolu bıraktı, yeni işinde milyarder oldu! Premier Lig yıldızının inanılmaz hikâyesi

Premier Lig'in eski yıldızı Jota Peleteiro, futbolu bırakıp herkesi şaşırtan bir meslek seçti. Eski kanat oyucusu, ilk zamanki eleştirilere boyun eğmedi ve servetine servet kattı. İşte detaylar...

30 yaşında futbolu bıraktı, yeni işinde milyarder oldu! Premier Lig yıldızının inanılmaz hikâyesi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın eski yıldızı Jota Peleteiro, futbolu henüz 30 yaşında bıraktı. Kariyerini erken sonlandıran İspanyol kanat oyuncusu, bu kararı ile herkesi şaşırtmıştı. Futbola olan motivasyonunu kaybettiğini açıklayarak kramponlarını asan Jota, daha sonra çok farklı bir sektöre yöneldi.

Haberin Devamı

30 yaşında futbolu bıraktı, yeni işinde milyarder oldu Premier Lig yıldızının inanılmaz hikâyesi

TARIM İŞİNE GİRDİ, MİLYARDER OLDU

Akıllara durgunluk veren bir kariyer planlaması yapan İspanyol kanat oyuncusu, emekli olduktan sonra bir projede yer almak istediğini açıklamıştı. Jota, şu anda 80 çalışanı bulunan bir tarımsal teknoloji şirketi olan Groinn'in en büyük ortağı oldu.

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Jota'nın şirketi, dijital tarım yardımı sağlamak için İspanyol hükümetiyle bir ortaklığa girme sürecinde. Şirket, 2025'te 760 milyon dolar üzerinde bir değere sahip olacak. Bu desteklerin devamının geleceği ve Jota'nın şirketinin 3 yıl içinde 3,5 milyar doların üzerinde bir değere yükseleceği gelen bilgiler arasında.

30 yaşında futbolu bıraktı, yeni işinde milyarder oldu Premier Lig yıldızının inanılmaz hikâyesi

"ZEVK ALMIYORDUM"

The Athletic'e konuşan Jota futbolu bırakma süreciyle alakalı, "Futbol, ​​kişilikleri ön plana çıkarmalı. Hocalarımın dediğini yapıyordum ama bundan keyif almıyordum. Zor bir karardı çünkü bu kadar çok parayı elimin tersiyle itiyordum. Ama futbolu o kadar çok seviyordum ki bunun hiçbir zaman parayla alakası yoktu. Motivasyonumu kaybettim ve aklımda başka büyük bir proje vardı. Son derece gurur duyuyorum çünkü birçok insanın bana 'Bu çılgınlık' dediğini biliyorum. Şimdi bu insanlar 'Aman Tanrım, bu çok büyük para kazanıyor' diyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

JOTA'NIN KARİYERİ

Futbola İspanya'da başlayan Jota sırasıyla Celta Vigo, Eibar, Brentford, Birmingham, Aston Villa ve Alaves formalarını giydi. Profesyonel futbol kariyeri boyunca 327 maça çıkan eski kanat oyuncusu, söz konusu 327 karşılaşmada 65 gol atıp 29 asist yaptı. Jota, kariyerinde en fazla Brentford (78 kez) formasını giydi.

 

YORUM YAZ