MENÜ

"Futbol adına bir şey söylenemez"

Bursaspor kafilesi, tatil edilen Diyarbakırspor maçının ardından özel uçakla saat 19.30'da Bursa Yenişehir Havaalanı'na geldi.

"Futbol adına bir şey söylenemez"

Kafileyi bir grup taraftar havaalanında meşale yakarak, tezahüratlarla karşıladı. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada karşılaşmayla ilgili futbol adına bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Futbolcularım Diyarbakır'a gitmeden önce büyük bir baskı altındaydı. Sahaya çıkınca daha ısınma hareketi yaparken yabancı madde atmaya başladılar. Diyarbakır için de kötü oldu" dedi.

"Stattan ayrılmanıza kim karar verdi?" sorusu üzerine Sağlam, "Emniyet Müdürü yanımıza gelerek stattan ayrılacağımızı söyledi. Stattaki seyirci bunu bilmiyordu tabii ki. Hakem soyunma odasına gittikten sonra bir daha dönüşü yok. Bu fırsattan yararlanarak havaalanına polis aracı içinde götürüldük. Biz bu maçı artık unutmak istiyoruz. Psikolojimizi de çok etkiledi. Önümüzdeki Kasımpaşa maçına bakacağız" diye konuştu.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da uçakta yaptığı açıklamada cezalı olduğu için maçı televizyondan izlediğini belirterek, "Önemli olan Diyarbakır'a gelmemdi. Diyarbakır'a geldim, çok üzücü olaylar yaşadık. Bunlarla ilgili konuşmak istemiyorum. Zaten televizyondan bütün Türkiye izledi. Futbolcumuza, takım kafilemize bir şey olmadan Diyarbakır'dan ayrıldığımız için mutluyuz. Ancak yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülüyüz" şeklinde konuştu.

Bu arada Bursasporlu futbolcular, yaşanan olayları cep telefonlarıyla görüntüledikleri öğrenilirken, uçakta görüntüleri tekrar izlediler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ