MENÜ

Lyon'dan Fransa Futbol Federasyonu'na tazminat davası!

Fransa Ligue 1'in sonlandırılmasının ardından Lyon, ligde 7. sırada bulunduğu için Avrupa kupaları şansını kaçırdı ve iptale başından beri karşı olan Lyon Başkanı Aulas, milyonlarca euro zarara uğrayacaklarını belirterek Fransa Futbol Federasyonu'na tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Lyon'dan Fransa Futbol Federasyonu'na tazminat davası!

Fransa'da başbakan Edouard Philippe'in açıklamaları sonrası toplanan Fransa Futbol Federasyonu, Ligue 1 ve Ligue 2 için sezonu iptal kararı verdi. Bu da 7. sıradaki Lyon'un yıllar sonra Avrupa kupalarına gidememesi anlamını taşıyordu.

Haberin Devamı

Karara baştan beri itiraz eden ve en azından Play-Off oynanaması gerektiğini belirten Lyon Başkanı Aulas, Avrupa kupaları şanslarının ellerinden alınması nedeniyle federasyonu mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde hala yoluna devam eden Lyon, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer alamayacağı için milyonlarca euro zarara uğrayacak. Aulas da aldığı karar nedeniyle federasyonun bu zararı karşılamasını istiyor ve bu doğrultuda bir tazminat davası açmayı planlıyor.

YORUM YAZ