MENÜ

Fransa Milli Takımı'ndan tepki çeken karar: Oruç tutmak yasak

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayı dolayısıyla, Milli Takım'da yer alan oyunculara oruç tutmayı yasakladı. Bu karar oyuncular arasında tepkiyle karşılandı. İşte detaylar...

Fransa Milli Takımı'ndan tepki çeken karar: Oruç tutmak yasak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan son Dünya Kupası finalisti Fransa'nın Almanya ve Şili ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosu geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Haberin Devamı

İşte Fransa Milli Takım kadrosu:

KALECİLER: Areola, Maignan, Samba.

SAVUNMA: Clauss, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Konate, Kounde, Pavard, Saliba, Upamecano.

ORTA ALAN: Camavinga, Fofana, Rabiot, Tchouameni, Zaire-Emery.

HÜCUM: Dembele, Diaby, Giroud, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe, Thuram.

FRANSA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN ÇARPICI KARAR

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Philippe Diallo, Fransa A Milli Takım ve Fransa U21 Takımı oyuncularına oruç tutmayı yasakladı.

TAKIMDA GERGİNLİKLER YAŞANIYOR

Kadrosunda birçok Müslüman oyuncu bulduran Fransa A Milli Takımı ve U21 Takımı'nda bazı oyuncular bu karara tepki gösterdi. Hatta genç takımdan bir oyuncunun oruç tutma konusunda ısrarı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Fransa Futbol Federasyonu, dini kurallara uymak için hiçbir antrenman, yemek ya da maç saati değiştirilmeyeceği yönünde kararını uygulayacağını açıkladı.

Fransa Futbol Federasyonu'nun, bazı imamları takımla bir araya getirerek, oruç ibadetlerini sezon sonrasına ertelemeleri konusunda ikna etmeye çalıştığı da iddialar arasında yer alıyor. Fransa Milli Takımı'nda geçen yıl da oruç tutmak yasaklanmıştı.

Fransa Milli Takımından tepki çeken karar: Oruç tutmak yasak

YORUM YAZ