MENÜ

Fransa'ya Ada damgası!

Ada futbolunun Avrupa’daki yükselişi Fransa’da zirve yaptı. Britanya’ya bağlı Galler beklenenin üzerinde iyi oynarken, İngiltere futboluyla favori olduğunu kanıtladı. Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti ise hırçın futbolu ve katı savunmalarıyla son 16 vizesini almayı başardı.

Fransa'ya Ada damgası!

A Milli Takımımız’ın şanssız bir şekilde havlu atmak zorunda kaldığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Büyük Britanya bayrağı altında yer alan ülkeler resmen futbol resitali sundu.

Elemelerde elde ettiği başarıyla Fransa biletini cebine koyan İrlanda Cumhuriyeti, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda, son 16 Turu’na da katılma hakkı kazanarak tarihi bir başarıya imza attılar. Turnuvaya tarihlerinde ilk kez katılma başarısı gösteren Galler ve Kuzey İrlanda, gruplardan çıkma başarısı göstererek taraftarlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Diğer iki Britanya ülkesi İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti ise grup maçlarında oynadıkları futbolun karşılığını bir üst tura kalarak aldı.

Biri bu turda veda edecek

İngiltere ile aynı grupta bulunan Galler, komşusu ile birlikte ilk 2 sırayı alarak üst tura yükselmeyi başardı. Ancak Ada ekiplerinden en az birisi çeyrek finale yükselme başarısı gösteremeyecek. Son 16 Turu’nda Galler ve Kuzey İrlanda birbirleriyle eşleşti. Bu iki takımdan birisi, son 16 turunda turnuvaya veda edecek.

Galler’in final şansı

3 gollü Bale’in başı çektiği Galler, grup maçlarında en çok konuşulan takımlardan birisi oldu. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Galler, ilk kez yer aldığı Avrupa Şampiyonası’nda gruptan lider olarak çıkmayı başardı. Galler’in, final maçına kadar favoriler Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’yle karşılaşmama şansı bulunuyor.

Çeyrek finalde derbi ihtimali

Ada’nın 2 temsilcisi son 16 turunda birbirleriyle karşılaşırken, İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti de eğer çeyrek finale yükselirse, rakip olacaklar. İzlanda ile eşleşen İngiltere ve Fransa’nın rakibi olan İrlanda Cumhuriyeti, maçlarını kazandıkları takdirde çeyrek finalde birbirlerine rakip olacaklar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ