MENÜ

Formula 1'de sorun ses!

FIA, Formula 1 araçlarının motor seslerindeki geliştirmelerin başarılı olup olmadığını görmek için bir grup ses uzmanını Barselona'ya getirdi.

Formula 1'de sorun ses!

Mercedes Barselona testinin son gününde motor sesini yükseltmeye yardımcı yeni bir parça denemeye hazırlanırken, diğer seçenekler de değerlendirilmeye devam ediyor. FIA ise motor seslerindeki iyileştirmelerin doğru yönde olduğundan emin olmak üzere bir grup ses uzmanını testlere getirdiğini doğruladı. İngiliz Autosport'a konuşan bir FIA sözcüsü,"FIA bir grup akustik uzmanıyla mevcut ve gelişmiş egzozların sesleri arasında ölçüm ve değerlendirme yapmak için bir grup ses uzmanından yardım alıyor." dedi.

Haberin Devamı

"Mevcut ses kaynakları ve geliştirilmiş olanın verileri değerlendirildiğinde Formula 1 motor üreticilerine bu konu da neler yapılması gerektiğini açıklayacağız." Mercedes'in egzozda yaptığı değişikliğin işe yaraması ve uzmanlardan tam not alması halinde bile bu değişikliğin F1'de hayata hemen geçmesi ise beklenmiyor. Bunun için Mercedes'in öncelikle parçanın son bir versiyonunu üretmesi ve diğer takımların rekabet seviyelerinin düşmeyeceğinden emin olması için bu parçayı denemeleri gerekiyor. Dolayısıyla bu durum bir değişikliğin sıradaki sezon içi testinin gerçekleştirileceği Silverstone'a kadar gerçekleşmesi beklenmiyor.

Türkiye f1

YORUM YAZ