MENÜ

Prost: Değişim kaçınılmazdı!

Formula 1'in gelişmek için bu sezon yapılan kural değişikliklerine ihtiyacı olduğunu ifade eden Alain Prost, son dönemde F1'e yönelik yapılan eleştirilere de katılmadığını ifade etti.

Prost: Değişim kaçınılmazdı!

Bugünlerde Renault'un marka temsilciliğini de yapan dört kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Alain Prost, yakıt verimliliği gibi konularda Bernie Ecclestone ve Luca di Montezemolo gibi önemli figürlerin çok çabuk eleştiride bulunmasından hoşnut olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bir Formula E test gününde basınla konuşan Prost, "Formula 1 hakkında son haftalarda yapılan yorumlardan hiç hoşnut değilim çünkü bu yorumların adil olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"Formula 1'in içindeki kişiler böylesine olumsuz yorumlar yapmamalılar. Bernie kuralları başından beri eleştiriyor fakat Luca [di Montezemolo] beni daha fazla şaşırttı. Anlamakta zorluk çekiyorum, çünkü herkes aynı yönde ilerlemeli. İnsanlar son iki üç yıldır izleyici sayısındaki azalmayı çabuk unuttular. Takımlar sponsor bulmakta zorlandıklarından büyük güçlükler yaşıyorlar ve bunların sebebi kurallar değil. Son birkaç yıldır Renault'tan çok üst düzey kişilerle görüşüyordum ve diyebilirim ki eğer teknolojide değişim olmasaydı Renault da Formula 1'de kalmak istemeyecekti. Bunu yapmak zorundayız. Bazen bir döngünün sonuna gelinir ve bunu yenilemek gerekir. Beklemek ve yeni teknolojilere alışılana kadar zaman tanımak gerekiyor."

Haberin Devamı

Kaynak: Türkiyef1.com

YORUM YAZ