MENÜ

Lauda: Mercedes'te alarm zilleri çalınmaya başlandı

Son yarışlarda rakiplerinin kendilerine oldukça yaklaştıklarını ifade eden Niki Lauda, Mercedes'te alarm zillerinin çalınmaya başlandığını açıkladı.

Lauda: Mercedes'te alarm zilleri çalınmaya başlandı

Sezonun ilk 6 yarışında mutlak egemenliğini ortaya koyan Mercedes önce Kanada GP'de yaşadığı sorunlarla Red Bull'a yenilmiş, son yarış Avusturya GP'de de sıralamalarda ilk çizgiyi Williams'a kaptırmıştı.

Hala en hızlı araca sahip oldukları görülebilen Mercedes'te Lauda, takımın daha zorlu mücadelelere hazır olduğundan emin olması gerektiğinin altını çizdi.

"Rekabet düzeyi artarken, Mercedes'te de alarm zilleri çalınıyor."

"Alarm zilleri ancak doğru zamanda çalındığında bir şeyler yapabilirsiniz. Eğer arkanıza yaslanırsanız kaybedersiniz ki biz bunu yapmıyoruz. Bu nedenle aracı geliştirmeyi sürdürmeliyiz."

"Avantakımızı saklamadık"

Avusturya GP'de ilk yedi sıradaki Mercedes motoru kullanmayan tek pilot Fernando Alonso, Meredes'in istese gridin geri kalanına tur bindirebileceğini söylemişti.

İspanyol pilot açıklamasında, "Maksimum gücü yarış içinde çok az kullandıkları ve sonrasında elde ettikleri avantajla rölanti bir modda ilerledikleri görünüyor."

"Yarışın sonuna doğru Felipe Massa'ya yaklaştım, daha doğrusu öyle olduğunu düşündüm ancak sonra birdenbire gözden kayboldu. Aynısı ilk turda Lewis Hamilton ile de oldu."

"İki araç arasındaki fark inanılmaz seviyede. Eğer aynı ayarlarla yarış boyunca devam etseler herkese tur bindirebilirler ancak bunu tüm yarış boyunca yapamazlar."

Lauda ise Alonso'nun aksine yerlerini korumak için büyük gayret sarfettiklerini ifade etti.

"Avusturya'da Williams iile mücadele ediyorduk ve ne kadar uzağımızda finiş gördüler? Altı saniye ya da öyle bir şey."

"Biz tam gaz gidiyorduk. İlk sıraya yerleşip oyun oynamıyorduk. Birbirleriyle mücadele ediyorlardı ve Williams sadece 6s gerimizdeydi."

"Nico ve Lewis'e bakın; birisi daha hızlı gidince diğeri hemen cevap vermek için uğraşıyor çünkü ikisi yarış başından sonuna kadar birbirleriyle mücadele ediyorlar."

"Diğer tüm yarışlar gibi starttan finişe dek tam gaz gittiler. Diğer yarışlar 49 saniyelerle kazanılırken bu yarışta zafer sadece altı saniye farkla geldi."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ