MENÜ

Fransa Grand Prix'sinde zafer Max Verstappen'in

Formula 1'de Fransa Grand Prix'si heyecanı yaşandı. Nefesleri kesen mücadelede pole pozisyonundan yarışa başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc yarış dışı kalırken, zafere Red Bull'dan Max Verstappen uzandı. Kariyerinin 300. yarışına çıkan Mercedes'ten Lewis Hamilton 2. sırada yarışı noktalarken, takım arkadaşı George Russell ise damalı bayrağı 3. sırada geçti.

Fransa Grand Prix'sinde zafer Max Verstappen'in

Formula 1'de heyecan Fransa Grand Prix'si ile devam etti. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışta, Red Bull'dan Max Verstappen, Charles Leclerc yarış dışı kalması sonrası zafere ulaştı.

Haberin Devamı

Kariyerinin 300. yarışına çıkan Mercedes'ten Lewis Hamilton 2. sırada yarışı noktalarken, takım arkadaşı George Russell ise damalı bayrağı 3. sırada geçti.

Fransa Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Charles Leclerc bariyerlerde

Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve Max Verstappen ile teker tekere mücadele eden Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarışın 18. turunda aracının kontrolünü kaybederek lider götürdüğü yarışta bariyerlere çarptı ve yarış dışı kaldı. Genç sürücü yarış sonunda verdiği demeçte kazanın bir hata olduğunu ve sorundan kaynaklanmadığını belirtti.

Fransa Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Carlos Sainz fırtınası

Aracının güç ünitesinde yapılan değişikliler nedeniyle 50 sıra grid cezasıyla 19. sıradan yarışa başlayan Carlos Sainz, bir ara 3. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Ancak İspanyol pilot takımının kendisini pite almasının ardından yarışı 5. sırada noktaladı.

Haberin Devamı

Fransa Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Lewis Hamilton'ın 300. yarışı

7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Fransa Grand Prix'si ile kariyerinin 300. yarışına çıktı. Formula 1 tarihinin en başşarılı pilotları arasında yer alan Hamilton, bu süreçte 103 yarış galibiyeti, 103 pole pozisyonu, bu yarışla birlikte 187. kez podyuma çıkma başarılarına imza attı.

Fransa Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Yarışta ilk 10 şu şekilde:

  1. Max Verstappen - Red Bull
  2. Lewis Hamilton - Mercedes
  3. George Russell - Mercedes
  4. Sergio Perez - Red Bull
  5. Carlos Sainz - Ferrari
  6. Fernando Alonso - Alpine
  7. Lando Norris - McLaren
  8. Esteban Ocon - Alpine
  9. Daniel Ricciardo - McLaren
  10. Lance Stroll - Aston Martin

YORUM YAZ