MENÜ

Formula 1'de müthiş iddia! İstanbul...

Formula 1'de gelecek sezon 16 Nisan'da yapılması beklenen Çin GP iptal edilirken, erine ise yeni adaylar düşünülüyor. Dev organizasyon için adaylardan biri de Türkiye!

Formula 1'de müthiş iddia! İstanbul...

Koronavirüs nedeniyle yeterli önlemleri alamayan Çin'de, gelecek sezon Formula 1 yarışı düzenlenmeyecek. Hâl böyle olunca F1'de takvimde 16 Nisan tarihinde bir boşluk meydana geldi. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda Portekiz Otomobil ve Karting Federasyonu Başkanı Ni Amorim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amorim, "Yarışa ilgilenen tek ülke Portekiz değil çünkü Türkiye de yarışta. Ancak şu anda Portekiz'in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim" dedi. Gelen son haberlere göre de İntercity İstanbul Park yönetiminin, bu konuda girişimlerde bulunabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

9 sene sonra dönmüştük!

Çin'in yerini kimin alacağı konusundaki kararın önümüzdeki haftalarda verilmesi bekleniyor. Bu arada 2005-2011 yılları arası F1'e ev sahipliği yapan Türkiye, 9 yıllık aranın ardından pandemi sebebiyle yarış yapamayan ülkelerin yerine üst üste 2 kez organizasyona ev sahipliği yapmıştı. Türkiye, şartların normalleşmesiyle birlikte geçen yıl takvimde yer almadı.

Mertcan Polat

Fernando Alonso İspanyol futbolcuları test etti

YORUM YAZ