MENÜ

Formula 1 şov başlıyor!

Geçtiğimiz yıl geçici olarak ülkemize geri dönen Formula 1 heyecanı bu yıl da yaşanacak. Dünyanın en iyi 20 pilotu, bugün antrenman turlarında pistte ısınmaya çıkacak. Müthiş organizasyonda yarın sıralama turları, pazar günü ise yarış yapılacak. F1'in ülkemize ekonomik anlamda da müthiş bir katkısı olacak. 3 gün boyunca sürecek olan organizasyonun Türkiye'ye katkısının 200 milyon Dolar'ı bulması bekleniyor. Ayrıca İstanbul Park'ta yarışı 100 bine yakın biletli seyirci yerinden takip edecek.

Formula 1 şov başlıyor!

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu olan Formula 1, 2005-2011 arasında tam 7 sene boyunca ülkemizde düzenlendi. F1, 9 yıllık aranın ardından geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle yarış düzenleyemeyen ülkelerden birinin yerine ülkemize geri gelmişti. Organizasyon kusursuz bir şekilde tamamlanırken, bu yıl da F1'e ev sahipliği yapmaya hak kazandık. Dünyanın en iyi 20 yarış pilotu, bugünden itibaren İntercity İstanbul Park'ta hünerlerini sergileyecek. İlk olarak bugün antrenman turları yapılacak, yarın sıralama turları, pazar ise yarış gerçekleştirilecek. Bu arada F1'in ülkemize ekonomik katkısı 200 milyon Dolar'ı bulacak.

Haberin Devamı

40 bin yabancı...

Organizasyondan günler önce 500 tır malzemenin yanında araçlar da 10 jumbo jet ile Türkiye'ye geldi. 100 bin biletin neredeyse tamamı satıldı. Yarışı takip edecek seyircilerin 40 bine yakınını ise yabancı yarışseverler oluşturuyor. Bölgedeki tüm otellerde rezervasyonların tamamı dolarken, ortalama bir F1 izleyicisinin yurt dışında 3 bin Dolar'a yakın harcama yaptığı bilgisine ulaşıldı. Yani tüm gelirler hesaplandığında 200 milyon Dolar'ı bulan bir rakam, ülkemize kalacak

YORUM YAZ