MENÜ

Formula 1 Singapur Grand Prix'sinde zafer Sergio Perez'in

Formula 1'de sezonun 17. yarışı olan Singapur Grand Prix'si büyük bir heyecana sahne oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 saat 5 dakika geç başlayan yarışta zafere Red Bull'dan Sergio Perez ulaştı. Birçok pilotun ıslak zemin nedeniyle araç kontrolünde zorlandığı yarışta Ferrari sürücüleri Charles Leclerc ve Carlos Sainz ise podyumun diğer basamaklarını tamamladı.

Formula 1 Singapur Grand Prix'sinde zafer Sergio Perez'in

Formula 1'de sezonun 17. yarışı olan Singapur Grand Prix'si büyük bir heyecana sahne oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 saat 5 dakika geç başlayan yarışta zafere Red Bull'dan Sergio Perez ulaştı.

Haberin Devamı

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari sürücüsü Charles Leclerc damalı bayrağı 2. sırada geçerken, takım arkadaşı Carlos Sainz ise podyumun son basamağını tamamladı.

5 saniye cezası

Yarışın ardından Perez, güvenlik aracı arkasında yaptığı ihlal nedeniyle 5 saniye ve kınama cezası aldı. Bu sonuçla birlikte yarışın sonucu değişmedi ve Meksikalı pilotun zaferi kesinleşmiş oldu.

Formula 1 Singapur Grand Prixsinde zafer Sergio Perezin

Sıralama turlarında aracında yeterli yakıt kalmayacağı içiğn istediği turu atamayan ve yarışa arka sıralardan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise 7. sırada yarışı tamamladı.

Yarış öncesinde gerçekleşen yoğun yağış ve pistin ıslanması nedeniyle birçok sürücü de zor anlar yaşadı.

Latifi ve Zhou yarış dışı

Yarışın 7. turunda Alfa Romeo sürücüsü Guanyu Zhou, Willimas'tan Nicholas Latifi ile yaşadığı temas sonucunda yarış dışı kaldı. Yaşanan olay sonrası lastiği patlayan Latifi ise pite gelmeyi başardı ancak araçtaki hyasarın fazla olması nedeniyle yarışa devam edemedi.

Haberin Devamı

Formula 1 Singapur Grand Prixsinde zafer Sergio Perezin

Alonso, 350 yarışını tamamlayamadı

Alpine takımının 2 kez dünya şampiyonu sürücüsü Fernando Alonso, kariyerinin 350. yarışına çıktı. Ancak İspanyol pilot aracının güç ünitesinde yaşanan sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Yarışın ilerleyen turlarında Alonso'nun takım arkadaşı Esteban Ocon da aracının güç ünitesinde sorun yaşadı. Aracının arkasından dumanlar çıkan Fransız sürücü yarışa devam edemedi.

Formula 1 Singapur Grand Prixsinde zafer Sergio Perezin

Alex Albon bariyerlere çarptı

Williams'ın bir diğer sürücüsü Alex Albon ise yarışın 26. turunda bariyerlere çarptı ve ön kanadını kırdı. Genç sürücü piste geri dönebilmiş olsa da aracındaki hasar nedeniyle yarıştan çekildi.

Olaylı yarışta birçok sürücü gibi Mercedes'ten Lewis Hamilton da aracının kontrolünü sağlamakta zorlandı. Tecrübeli sürücü 33. turda bariyerlere çarptı ve ön kanadında hasar meydana geldi. Hamilton ön kanadı hasarlı da olsa yarışa devam edebildi.

AlphaTauri'den Yuki Tsunoda da yarışın şanssız isimleri arasında yer aldı. Genç pilot, birçok sürücü ile aynı kaderi paylaştı ve bariyerlere çarptı. Kazanın ardından Tsunoda, yarışı erken bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yarışta ilk 10 şu şekilde:

  1. Sergio Perez - Red Bull
  2. Charles Leclerc - Ferrari
  3. Carlos Sainz - Ferrari
  4. Lando Norris - McLaren
  5. Daniel Ricciardo - McLaren
  6. Lance Stroll - Aston Martin
  7. Max Verstappen - Red Bull
  8. Sebastian Vettel - Aston Martin
  9. Lewis Hamilton - Mercedes
  10. Pierre Gasly - AlphaTauri

YORUM YAZ