MENÜ

Formula 1 İspanya Grand Prix'sinde zafer Max Verstappen'in

Formula 1'de İspanya Grand Prix'si heyecanı yaşandı. 2022 sezonunun 6. yarışı kıyasıya bir rekabete sahne olurken Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada geçmeyi başardı ve şampiyona liderliğine yerleşti. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez 2. sırayı elde ederken, Mercedes'in genç sürücüsü George Russell podyumun son basamağına çıktı.

Formula 1 İspanya Grand Prix'sinde zafer Max Verstappen'in

Formula 1'de İspanya Grand Prix'si heyecanı yaşandı. 2022 sezonunun 6. yarışı kıyasıya bir rekabete sahne olurken Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen yarış 66 tur üzerinden düzenlendi. yarışa 2. sıradan başlayan son şampiyon Max Verstappen, olaylı yarışta damalı bayrağı ilk sırada geçmeyi başardı. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez 2. sırayı elde ederken, Mercedes'in genç sürücüsü George Russell podyumun son basamağına çıktı.

Yarışın ilk turlarında spin atarak çakıl havuzuna çıkan ve 4. sıraya gerileyen Max Verstappen, aynı zamanda DRS'sinin açılmaması nedeniyle sorunlar yaşadı. Ancak sorunlara rağmen sonrasında iyi bir tempo yakalayan Hollandalı pilot, Ferari'den Charles Leclerc'in yarışı tamamlayamaması üzerine galibiyete uzandı ve şampiyona liderliğine yükseldi.

Charles Leclerc yarışı tamamlayamadı

Haberin Devamı

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Charles Leclerc, rakiplerinin hataları nedeniyle rahat bir yarış götürüyordu. Ancak Monakolu pilot aracında yaşanan sorun nedeniyle yarışa devam edemedi ve büyük bir fırsatı kaçırmış oldu.

Formula 1 İspanya Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Lewis Hamilton muhteşem geri dönüş

Nefesleri kesen yarış olaylı başladı. Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, Magnussen'le yaşadığı temasın ardından 19. sıraya düştü ve pite çağırıldı. Sonuncu sıraya gerileyen tecrübeli pilot, adeta muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Rakiplerini birer birer geçen Hamilton yarışın sonuna doğru 4. sıraya kadar yükseldi ancak aracında yaşadığı sorun ile 5. sırada yarışı tamamlamak zorunda kaldı

Formula 1 İspanya Grand Prixsinde zafer Max Verstappenin

Yarış sonucu şu şekilde:

  1. Max Verstappen RED BULL
  2. Sergio Perez RED BULL
  3. George Russell MERCEDES
  4. Carlos Sainz FERRARI
  5. Lewis Hamilton MERCEDES
  6. Valtteri Bottas ALFA ROMEO
  7. Esteban Ocon ALPINE
  8. Lando Norris MCLAREN
  9. Fernando Alonso ALPINE
  10. Yuki Tsunoda ALPHATAURI
  11. Sebastian Vettel ASTON MARTIN
  12. Daniel Ricciardo MCLAREN
  13. Pierre Gasly ALPHATAURI
  14. Mick Schumacher HAAS
  15. Lance Stroll ASTON MARTIN
  16. Nicholas Latifi WILLIAMS
  17. Kevin Magnussen HAAS
  18. Alexander Albon WILLIAMS
  19. Zhou Guanyu ALFA ROMEO
  20. Charles Leclerc FERRARI

YORUM YAZ